9 manieren om babypoeder in je tuin te gebruiken

Als er één ding is dat jullie over ons weten, dan is het wel dat we gek zijn op hulpmiddelen waarmee we kunnen multitasken, en zeker hulpmiddelen die we al in huis hebben liggen! Nu we weten hoe we babypoeder in huis kunnen gebruiken, vroegen wij ons af of we het ook buitenshuis kunnen gebruiken?

En wat blijkt? Dat kan, en onze tuinen zijn er GEK op! Bekijk hieronder de verschillende manieren waarop babypoeder gunstig is voor je plantjes.

  1. Weer mieren. . .

Strooi wat babypoeder rondom je woning, deuropeningen en andere toegangspunten. Mieren hebben een hekel aan dit spul, en zullen een ander pad kiezen – en je woning vermijden!

  1. en bladluizen!

Sommige miersoorten voeden zich aan bladluizen en de melk die ze produceren.

Wil je bladluizen en dus ook mieren weghouden? Strooi dan simpelweg wat babypoeder rond je tuinbedden waar je deze beestjes hebt gezien.

  1. Verban kevers

Een ander, problematisch tuininsect heeft ook een grote hekel aan babypoeder: de Japanse kever!

Strooi wat babypoeder op de bladeren, en breng opnieuw aan wanneer het geregend heeft, totdat het keverseizoen voorbij is.

  1. Ontmoedig konijnen

Babypoeder kan konijnen ontmoedigen om jonge planten en kiemplantjes op te eten. Strooi wat babypoeder over de plantjes om te voorkomen dat konijnen ze aan hun menu toevoegen.

5.. . . en jaag nachtelijke dieven weg.

We nemen gemakkelijk aan dat wasberen en buidelratten zich niet laten afschrikken door wat babypoeder, maar babypoeder schrikt ze wel degelijk af. Deze beesten hebben namelijk een hekel aan het gevoel van babypoeder aan hun poten. Maak een kleine muur van babypoeder rondom je tuin, en deze beesten zullen uit de buurt blijven.

  1. Trek handschoenen gemakkelijk uit

Ooit opgemerkt dat het na een dagje tuinieren lastig is om handschoenen uit te trekken? Babypoeder helpt!

Het enige wat je hoeft te doen is wat babypoeder in je handschoenen aanbrengen voordat je deze aantrekt. Je zult ze aan het eind van de dag weer gemakkelijk uit kunnen trekken.

7.. . . maak je gereedschappen minder ruw

Voorkom dat je blaren krijgt na gebruik van shovels, scharen en schoppen! Niet alleen zal het bedekken van je handen met babypoeder, je beschermen tegen de ruwheid van deze materialen, maar het zorgt ook voor lichte frictie die voorkomt dat deze gereedschappen uit je handen glijden.

  1. Verfris je schoenen

Verfris je laarzen, sneakers en/of andere tuinschoenen met wat babypoeder. Strooi simpelweg wat poeder in je schoenen om het vocht te absorberen en stank en schimmel te voorkomen.

  1. Verzorg bloembollen

Geef bloembollen en knollen die je in huis laat ontkiemen een voorsprong en bied extra bescherming tegen knaagdieren door ze een badje van babypoeder te geven voordat je ze plant.

Het enige wat je hoeft te doen is de bollen in een grote plastic ritszak te plaatsen – 5 of 6 bollen per keer. Voeg vervolgens 3 eetlepels babypoeder toe en schud de zak. Plant, en geniet van bollen waarvan de wortels niet zullen rotten of door muizen worden opgegeten!

Kende jij deze trucs al? Ken jij andere manieren waarop babypoeder in je tuin gebruikt kan worden? Laat het ons en andere tuiniers weten!