Bedek je gazon met oude kranten voor een goedkope en volledig natuurlijke onkruidverdelger

Als natuurliefhebber, doe ik mijn best om op een milieu-vriendelijke manier te leven. Ik zorg niet voor verspilling, ik maak gebruik van openbaar vervoer en ik recycle zo vaak als ik kan. Ik ben echter altijd op zoek naar manieren om het nog beter te doen en te leven op een manier die minder impact heeft.

Maar eerlijk gezegd, kan dit ook een lastige opgave zijn. Biologisch leven is soms erg duur, en het leven is veel te gehaast om altijd de meest verantwoorde beslissing te nemen.

Daarom ben ik gek op het leren van eco-vriendelijke trucs zoals deze. Wie had ooit gedacht dat door het opsparen van oude kranten, je niet alleen je tuin kan verfraaien maar ook het milieu kan verbeteren?

Het komt vaak voor dat producten die het slechts zijn voor de natuur, duur zijn. Dat is de omgekeerde wereld, toch? Maar, dankzij deze fantastische videoinstructie van de bekroonde tuinman Kevin Jacobs, ontlast je niet alleen de natuur, maar bespaar je ook op de kosten!

Ga je dit ook uitproberen in je eigen achtertuin? Als dat zo is, laat het ons dan weten in het reactieveld!

Bekijk de video hieronder en DEEL dit artikel als je vindt dat we beter ons best moeten doen om de natuur te beschermen!

Als je een stuk grond hebt, dat perfect is voor tuinieren, maar onder het onkruid zit, grijp dan niet meteen naar chemische sprays.

Met slechts enkele oude kranten, kun je de manier waarop je tuiniert voorgoed veranderen. Zowel de natuur als je portemonnee zullen het waarderen!

Begin met het flink besproeien van je tuin. Plaats daarna de krantenpagina’s direct op het onkruid en om je huidige planten heen.

Zodra je de uitgekozen grond volledig hebt bedekt, ben je klaar om deze te besproeien.

Pak je tuinslang en maak het gebied flink nat. Denk niet dat het water niet door het papier kan dringen; het zal prima tot de onderliggende bodem doordringen.

Zodra je kranten doorweekt zijn, bedek je deze met een laag plantaardig materiaal van ongeveer 3 inches. Je kunt gebruik maken van bladeren of houtsnippers. De kranten doden niet alleen het onkruid, maar voeden ook de onderliggende bodem.

Kort daarna, zullen de kranten beginnen te ontbinden – dit zorgt voor intens gelukkige wormen! Deze kleine kerels zijn cruciaal voor het opbouwen van een gezonde bodem, met goede groenten als gevolg.

Als je niet veel kranten hebt, kun je ook gebruik maken van karton. Dat werkt net zo goed.

Dit is toch een geweldig alternatief voor giftige chemicaliën? Het milieu zal je absoluut dankbaar zijn!

DEEL dit als je gek bent op je tuin!