Dochter kreeg op vakantie tatoeage met zwarte henna – ze raakte ernstig gewond

Enkele weken geleden reisde de familie Gulliver, uit Groot-Brittannië, af naar Egypte voor een heerlijke zonnige vakantie. Helaas, eindigde de vakantie niet helemaal zoals verwacht. Tijdens de vakantie, kreeg de moeder last van een galblaasontsteking en moest ze in het ziekenhuis opgenomen worden.

Haar kinderen, de 9-jarige Sebastian en de 7-jarige Madison, wachtten geduldig aan haar zijde. Toen de moeder uiteindelijk uit het ziekenhuis werd ontslagen, wilden zij en haar man de kinderen belonen, omdat ze zo lief waren geweest.

In het hotel waar ze verbleven, kregen gasten henna tatoeages aangeboden. Henna tatoeages zijn tijdelijk en kunnen op elk moment weggewassen worden.

Aangezien het geen echte tatoeage is, het geen permanente markeringen achterlaat en omdat het uit natuurlijke ingrediënten bestaat, dachten de ouders dat ze het hotel wel konden vertrouwen.

De kinderen waren blij met hun henna tatoeages en het deed de ouders goed om hun kinderen zo gelukkig te zien.

Maar die avond, begon hun zoon Sebastian jeuk te krijgen aan zijn arm. Daarom wasten ze zijn tatoeage weg. Madison, aan de andere kant, leek nergens last van te hebben.

Een week later, keerde de familie terug naar Engeland. Verrassend genoeg, begon Madison’s tatoeage toen ook te jeuken.

De ouders begonnen zich meer zorgen te maken en merkten op dat de huid rondom de tatoeage van het kleine meisje rood geworden was. Ze wasten de tatoeage weg en hydrateerden de huid met een verlichtende zalf.

De volgende dag was de toestand van haar arm echter verslechterd. Madison had grote rode blaren op haar arm, vergelijkbaar met blaren van een brandwonden patiënt.

Haar ouders gingen online op zoek naar een verklaring voor de slechte reactie op de henna, aangezien het alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Op dat moment realiseerden ze zich dat henna niet zo onschuldig is als ze dachten.

Madison had een tatoeage gekregen met ‘zwarte henna’. In tegenstelling tot gewone henna bevat zwarte henna PPD, dezelfde stof die vaak in haarverf wordt gebruikt. PPD is verboden in huidcrèmes in het Verenigd Koninkrijk, omdat het allergische huidreacties kan veroorzaken.

Maar het gezin was zich daar niet van bewust toen ze instemden met de tatoeages.

Ze brachten Madison naar het Salisbury District Hospital, waar ze werd behandeld door artsen en dermatologen die zich specialiseren in brandwonden. Haar toestand was zo ernstig dat artsen de grote blaren moesten insnijden om de onderliggende brandwonden te kunnen behandelen.

Tijdens een televisie interview met ‘Good Morning Britain’, liet Madison zien hoe haar arm er momenteel uitziet.

Artsen geven aan dat het tot wel twee jaar kan duren voordat Madison’s huid terugkeert naar de normale kleur.

Hopelijk zal het arme meisje er geen littekens aan overhouden. Na de hele gebeurtenis is Madison’s huid en lichaam bovendien overgevoelig geworden voor andere dingen. Ze is nu onder andere allergisch voor penicilline.

Madison’s vader wil nu andere ouders waarschuwen over het laten zetten van henna tatoeages op vakantie.

Help mee om anderen te waarschuwen over de gevaren van zwarte henna, zodat niemand anders zo hoeft te lijden als Madison!