Ze gooit haar hond in de afvalcontainer en trekt bij haar vriendje in – de reactie van dierenliefhebbers zag ze niet aankomen

Ik blijf me verbazen over de manier waarop sommige mensen dieren behandelen. Deze vrouw gooide haar hond letterlijk in de afvalcontainer toen ze naar een andere staat verhuisde om bij haar vriendje in te trekken.

Maar gelukkig heeft dit verhaal een gelukkig eind – althans, voor de hond dan. En wat de vrouw betreft… lees verder.

De hond Fawna heeft geen gemakkelijk leven gehad. Zij woonde bij een vrouw in Pennsylvania, die totaal ongeschikt was als eigenaar. De vrouw verwaarloosde haar en liet haar uithongeren tot ze letterlijk vel over been was.

Op een dag besloot de vrouw dat ze Fawna niet meer wilde. Ze wilde naar Texas verhuizen om bij haar vriendje te gaan wonen. Daarom dumpte ze Fawna, als afval in de afvalcontainer op straat.

Door toedoen van iemand die eigenlijk het meest van haar had moeten houden, zat Fawna drie lange dagen vast in de afvalcontainer. Ik kan me niet voorstellen hoe dat voor haar geweest moet zijn!

Maar na drie dagen kwam een vuilnisman, Nathan Binnie, de afvalcontainer ledigen.

Geschokt door wat hij aantrof

Gelukkig ontdekte Nathan dat er een hond in de afvalcontainer zat. In eerste instantie kon hij zijn ogen niet geloven toen hij het uitgemergelde lichaam van de hond zag. Hij pakte direct zijn lunch en gaf Fawna wat te eten.

Daarna bracht hij haar meteen naar de Humane Society of Westmoreland County.

Daar werd Fawna onderzocht door dierenarts Megan Fritz, die geschokt was toen ze de magere hond zag.

De vrouw die Fawna dumpte kon gelukkig gemakkelijk geïdentificeerd worden. Fawna was namelijk gechipt, waardoor de politie eenvoudig kon achterhalen wie de eigenaar was. Ze arresteerden de vrouw en klaagden haar aan voor dierenmishandeling. De vrouw kwam er uiteindelijk vanaf met een boete van $600 en ze moest zich psychiatrisch laten onderzoeken.”

Eén ding was zeker: Fawna zou niet meer terugkeren naar haar eigenaar.

Megan van de Humane Society of Westmoreland County, verzorgde Fawna en gaf haar zowel liefde als voedsel. Het duurde dan ook niet lang voordat Fawna twee keer zoveel woog als toen ze binnengebracht werd.

Maar het verhaal eindigt daar niet! Megan was zo dol op Fawna, dat ze besloot om haar te adopteren.

Volgens Megan heeft Fawna zich snel aan haar nieuwe leven aanpast en is ze nu gezond en gelukkig. Ze heeft zelfs een grote broer, een Deense Dog, Steve.

Megan is van plan om Fawna op te leiden tot therapiehond.

“Ik vind haar verhaal zeer inspirerend,” zegt Megan.

Bekijk dit nieuwsbericht om Fawna in haar nieuwe thuis te zien:

 Wat een goede afloop van dit verhaal! Geen hond verdient het om behandeld te worden zoals Fawna behandeld werd door haar vorige eigenaar! Wat ben ik blij dat ze levend gevonden is.