Ze gooit kokend hete olie op een hond, maar wat de hond later met haar pups doet, is hartverwarmend

Dierenmishandeling is niet te rechtvaardigen. Dieren zijn weerloos en onschuldig en mede daarom is dierenmishandeling compleet onaanvaardbaar.

Toch gebeurt het keer op keer. Het lijkt wel alsof ik elke dag een nieuw verhaal lees over mensen die dieren mishandelen of verwaarlozen. Wanneer houdt het op?

Hoewel het onaangenaam kan zijn om deze verhalen te lezen, vind ik dat het belangrijk is dat we deze verhalen blijven delen, zodat mensen bewust gemaakt kunnen worden van wat er om ons heen gebeurt.

Deze vreselijke zaak gaat over de zwerfhond Lina, die op een dag, zoals zoveel andere zwerfhonden, de straten afliep op zoek naar voedsel voor haar pups.

Maar toen gebeurde er iets verschrikkelijks.

Lina liep door de straten van Buenos Aires, Argentinië. Ze was wanhopig op zoek naar voedsel voor haar twee hongerige pups.

Tijdens haar zoektocht kwam Lina langs een huis en keek of er iets eetbaars te vinden was. De eigenaar van het huis, zat er echter niet op te wachten dat Lina in de buurt van haar huis kwam.

Dus probeerde de vrouw de hond te verjagen door haar aan te vallen met kokend hete olie. Dit is hartverscheurend!

Open wonden en brandwonden

“We hebben haar gevonden met open wonden en brandwonden op haar rug, haar kop en delen van haar ogen”, vertelt Carolina, van Proyecto 4 Patas, een non-profitorganisatie die zich richt op het beschermen en bevorderen van de rechten van dieren.

Ondanks de verschrikkelijke verwondingen en pijn, bleef Lina haar moederrol echter vervullen door voor haar kleintjes te blijven zorgen.

“Hartverscheurend”

Bovenstaande afbeelding is aandoenlijk, maar het is ook moeilijk om naar te kijken. Carolina legt uit waarom.

“Het beeld is hartverscheurend, omdat Lina, ondanks alle pijn, haar pups toch borstvoeding bleef geven.”

Gelukkig herstelden Lina en haar pups na verloop van tijd en werden ze elke dag sterker met de hulp van Proyecto 4 Patos.

Een nieuw thuis

Eindelijk was het zover: Lina was sterk genoeg om het dierenasiel te verlaten.

Ze had haar pups grootgebracht en ze hadden allemaal een liefdevol thuis gevonden – nu was het haar beurt.

En dat is precies wat er gebeurde.

Lina leidt nu een gelukkig leven waar ze ervaart dat niet alle mensen hetzelfde zijn – er zijn ook goede mensen.

Bekijk hieronder een video over Lina.

https://twitter.com/Proyecto4Patas/status/917925610244182018/video/1

Deel dit verhaal om een hulde te brengen aan de mensen die Lina en haar pups hebben gered en als je ook vindt dat alle honden een veilig thuis verdienen.