Hond slaapt 11 jaar op straat. Hij wordt wakker na een dutje en ziet dat zijn hele wereld veranderd is

Voor dakloze honden is het vinden van voedsel altijd een uitdaging.

Veel honden houden het zonder een thuis niet lang vol, maar de hond in dit verhaal heeft het maar liefst 11 jaar lang in Los Angeles volgehouden.

Op een dag viel hij op een veranda in slaap, maar toen hij wakker werd realiseerde hij zich dat zijn leven volledig veranderd was.

De eigenaar van de veranda waar de hond sliep, had de hond al een paar dagen opgemerkt. Maar toen ze zag dat hij nergens heen ging, bracht ze hem naar binnen en noemde hem Solovino, wat “hij kwam alleen” betekent in het Spaans.

Daarna nam de vrouw contact op met een dierenwelzijnsorganisatie, de Rocket Dog Rescue. Zij lieten de hond overvliegen naar San Francisco om hem een kans op een beter leven te geven.

De organisatie regelde een tijdelijk onderkomen voor Solovino, maar door de vele jaren op straat, was het geen eenvoudige opgave om voor hem te zorgen. Solovino was niet sociaal en leek vaak erg bang te zijn. Anderhalf jaar ging hij van het ene gezin naar het andere, schrijft The Dodo.

Pas toen Carol Messina over het tragische leven van Solovino op Facebook las, kreeg de hond een permanent onderkomen.

Carol adopteerde de oude hond, maar in tegenstelling tot de andere gezinnen die eerder voor hem zorgden, wist zij wel te achterhalen waarom de hond niet sociaal en zo bang was.

Carol kwam tot de conclusie dat de hond, die ze de nieuwe naam Solo gaf, gezondheidsproblemen had, die niemand eerder opgevallen waren. Zo was Solo vrijwel volledig doof. Hierdoor schrok hij wanneer iemand hem van achteren probeerde te aaien. Verder had hij last van tandproblemen, waardoor hij constant pijn had en zich uitgeput voelde.

In plaats van geld te besteden aan een operatie die ze zelf nodig had, gebruikte Carol haar spaargeld om Solo’s tanden te herstellen.

Daarna kocht ze een vest voor hem met de tekst “dove hond” zodat mensen hem niet van achteren zouden proberen te aaien.

Ze begon ook de lichten aan en uit te doen wanneer ze een ruimte betrad waar Solo zat, zodat hij wist dat ze ook in de ruimte was.

En Solo kreeg zelfs een vriend in zijn appartementencomplex: Bailey, een hond die Solo vaak bezoekt.

Dankzij Carol heeft Solo nu het leven dat hij altijd al verdiende.

Deel dit artikel als je ook vindt dat alle honden een thuis verdienen en iemand die voor ze zorgt! Je bent een ware held Carol. Er zouden meer mensen zoals jij moeten zijn!