Karen Klein ging door een hel, maar nu staat de hele wereld achter haar

Karen Klein ging door een moeilijke tijd in haar leven. 10 jaar na het overlijden van haar man, pleegde haar zoon zelfmoord en Karen was er kapot van.

Op een dag toen Karen 68 jaar oud was, bereikte ze haar breekpunt. Ze werd gepest en lastiggevallen door 4 tieners in een schoolbus. Ze beledigden haar, vernederden haar, duwden haar – en uiteindelijk, barstte Karen in tranen uit.

Maar de tieners zouden snel hun verdiende loon krijgen… en Karen’s leven zou een onverwachte wending nemen.

De beelden van die busrit in Rochester, New York zijn alles behalve prettig om naar te kijken.

Karen was destijds werkzaam als toezichthouder in de schoolbus en werd het doelwit van de pestkoppen.

In de video kun je horen dat de kinderen haar dik en lelijk noemen – en dat tegen haar gezegd wordt dat ze zelfmoord moet plegen.

Die laatste opmerking was bijzonder pijnlijk, aangezien Karen’s zoon slechts enkele jaren eerder zelfmoord had gepleegd.

In eerste instantie probeerde de toen 68-jarige vrouw zich te verzetten en de kinderen te vertellen om te stoppen, maar de jongens gaven daar geen gehoor aan.

Uiteindelijk was het gewoon te veel en barstte Karen in tranen uit.

De pestkoppen waren trots op wat ze gedaan hadden. Ze plaatsten de afschuwelijke video dan ook op Facebook om hun vrienden te vermaken.

Maar noch de jongens, noch Karen was voorbereid op wat er zou gebeuren.

De video verspreidde zich razendsnel via het internet….niet omdat mensen Karen uitlachten, maar om een ​​compleet andere reden.

Mensen over de hele wereld waren verontwaardigd. Wie doet dit nou met een geweldige oudere vrouw? Ze had je moeder of grootmoeder kunnen zijn.

Er werden steeds meer meelevende reacties geplaatst. Tussen de duizenden ondersteunende reacties stak er één uit.

Een man die in het verleden zelf gepest was, de 25-jarige Max Sidorov, wilde een fonds voor Karen opzetten!

Max hoopte 5.000 dollar in te zamelen zodat Karen op vakantie kon gaan. Maar de geldinzamelingsactie bracht veel meer geld binnen dan dat.

Mensen over de hele wereld doneerden en in no-time hadden ze $703.000 ingezameld!

“Jullie hebben me allemaal geïnspireerd door jullie daden van liefde. Samen zullen we de wereld veranderen”, schreef Karen op haar blog.

Karen gebruikte het geld om een ​​stichting te starten tegen pesten – en ze zal Max Sidorov, die de actie in gang zette, altijd dankbaar zijn.

En de pestkoppen? Die werden een jaar lang van school geschorst, moesten een taakstraf van 50 uur afronden en zich inschrijven voor een cursus tegen pesten.

Hoewel dit verhaal in 2012 plaatsvond, leert het ons een belangrijke les. Pesten moet stoppen – en zoals uit dit verhaal blijkt, kunnen we samen het verschil maken.

Deel dit verhaal en help om voor eens en altijd een eind te maken aan pesten!