Laten we een hulde brengen aan Yu Shangzhong, die zijn leven heeft toegewijd aan het verzorgen van achtergelaten kinderen

In veel delen van de wereld vinden we het vanzelfsprekend dat alle kinderen gelijkwaardig zijn, ongeacht hun geslacht.

Maar er zijn ook veel plekken in de wereld waar het hebben van een jongen of een meisje, wel degelijk een groot verschil maakt.

In de jaren ’80, introduceerde China de eenkindpolitiek, een beleid dat leidde tot veel abortussen op basis van geslacht en achtergelaten kinderen.

In China is het minder wenselijk om een dochter te krijgen dan een zoon. Over een zoon wordt gedacht dat hij een grotere kans maakt op werk dan een dochter – en dat hij bovendien meer kans maakt op een beter betaalde baan.

Deze manier van denken heeft in China grote sociale problemen veroorzaakt.

Veel koppels die een dochter kregen na de invoering van de eenkindpolitiek, hebben besloten hun dochter in een weeshuis te stoppen.

Maar niet elke ouder deed dat. In het slechtste geval, doodden ouders hun pasgeboren dochter, maar wat vaker voorkwam was dat ouders hun dochters in het bos of op straat achterlieten.

Eén persoon die weigerde om toe te kijken terwijl dit gebeurde was Yu Shangzhong.

Volgens News Asia, adopteerden Yu Shangzhong en zijn vrouw 35 jaar geleden hun eerste dochter toen Yu 40 jaar oud was.

Vier jaar later, vond Yu Shangzhong een klein verlaten meisje op straat. De baby lag in een schoenendoos en Yu kon het meisje daar niet achterlaten. Daarom nam hij haar mee naar huis.

Yu en zijn vrouw adopteerden dat meisje ook en door de jaren heen adopteerde het koppel in totaal 12 meisjes.

Yu vond zijn twee jongste dochters in 1998 ook in schoenendozen. De meisjes waren slechts een week na elkaar geboren.

Hoewel ze gezegend waren met een groot gezin, was het leven niet gemakkelijk voor Yu en zijn vrouw, die in Wenzhou, in de provincie Chekiang wonen.

Het was moeilijk om voedsel op tafel te zetten en alle kinderen te voeden.

Vanwege de zware omstandigheden waarin ze leefden, besloten Yu en zijn vrouw om een ander koppel te vinden dat hun oudste dochters kon adopteren toen zij ouder waren.

Dit zou hun dochters de kans geven op een beter leven. Vier van de meisjes studeren momenteel aan de universiteit mede dankzij financiële steun van de overheid.

Vijf dochters wonen nog bij Yu en zijn vrouw.

Na alles wat het gezin heeft doorstaan, kijken ze positief naar de toekomst.

Voor Yu’s 70e verjaardag, kwamen zijn kinderen bijeen om een gouden ring voor hem te kopen als teken van hun waardering.

Dit verhaal herinnert ons eraan hoeveel geluk we hebben in bepaalde delen van de wereld.

Deel dit artikel om een hulde te brengen aan Yu Shangzhong, een man die ons diepste respect verdient.