Man speelt ‘Amazing Grace’ op zijn mondharmonica – het resultaat bezorgt miljoenen mensen kippenvel

Muziek komt voor in allerlei vormen en stijlen. Een bepaald nummer kan op honderden manieren worden gebracht, met bijvoorbeeld een gitaar, viool, doedelzak of slechts met stemgeluid. Hierdoor kan een nummer zich vernieuwen en op een mooie en verrassende manier vertolkt worden.

Een instrument waar ik altijd gek op ben geweest is de mondharmonica. Het wordt wellicht voornamelijk in verband gebracht met de blues, maar met de tijd, heeft dit instrument andere muziekgenres weten te bereiken. Met name Bob Dylan verdient lof voor de introductie van dit bijzondere instrument in populaire muziekgenres.

In de Verenigde Staten is de mondharmonica altijd al onderdeel geweest van Country muziek, en één artiest die het instrument op een interessante manier gebruikt, is Chadburn Spivey. In onderstaande video, zit Chadburn op een koude winterdag buiten, terwijl het sneeuwt, en speelt de prachtige gospel klassieker “Amazing Grace.”

Door de jaren heen hebben tal van artiesten, waaronder Aretha Franklin, dit nummer met succes gecoverd. Maar wanneer Chadburn het nummer speelt op zijn mondharmonica, gaan je haren overeind staan. Het prachtige geluid van zijn instrument, geeft een compleet nieuwe draai aan het nummer en het droevige maar ook indrukwekkende gevoel van het lied, komen over, zelfs zonder zang.

Dit is één van onze favoriete versies van “Amazing Grace”, en het bewijst dat muziek geen woorden nodig heeft om je recht in het hart te raken. De video is op Youtube en Facebook door meer dan een miljoen mensen bekeken, en wij begrijpen wel waarom.

Beluister het zelf en geniet ervan!

Wat een prachtige versie van een bijzonder nummer! Deel deze video als je Chadburn’s optreden ook kan waarderen.