Moeder denkt dat dochter is omgekomen in brandend huis – dan zet de hond zijn leven op het spel om haar te redden

Men zegt dat honden de beste vriend van de mens zijn, en velen van ons zijn het daarmee eens.

De hond, Polo, is echter meer dan slechts een vriend. Deze hond heeft zijn eigen leven opgeofferd om dat van de 8-maanden oude Viviana te redden.

Dit verhaal heeft me diep weten te ontroeren.

Polo was al lange tijd de hond van dit gezin, en toen Viviana geboren werd, was het duidelijk dat hij dol op haar was. Hij was gek op het meisje en lette continu op haar.

In augustus 2016 maakte het gezin iets verschrikkelijks mee, dat hun leven voorgoed veranderde.

Vlammenzee

Viviana’s moeder, Erika Poremski, stapte voor slechts een moment haar woning uit om iets uit de auto te pakken. Viviana en Polo waren boven in huis aan het slapen. Op een gegeven moment, draaide Erika zich om, maar tot haar grote verbazing zag ze dat haar huis in brand stond.

Volledig in paniek en door angst overmand, rende Erika het huis in en probeerde de trap op te gaan om haar dochter te redden, maar het vuur had zich razendsnel verspreid en de vlammenzee was te sterk. Erika kon haar dochter horen huilen, maar kon haar niet bereiken – de ergste nachtmerrie van elke ouder.

De buren schoten te hulp. Ze forceerden de deuren en sloegen de ramen in om bij het meisje te komen, maar het was onmogelijk.

Toen de brandweermannen arriveerde, waren ze in staat Viviana uit het huis te krijgen. Daar deden ze een fantastische ontdekking. Het meisje had het overleefd – geheel dankzij Polo de hond.

De held

Omdat Polo zo’n loyale en zorgzame hond was, was hij niet van Viviana’s zijde geweken. Hij beschermde haar door haar tegen de vlammen te beschermen met zijn eigen lichaam. Dankzij Polo overleefde Viviana niet alleen de brand, maar had ze slechts brandwonden aan één kant van haar lichaam. Hoewel Viviana uiteindelijk op 19% van haar lichaam brandwonden had opgelopen, zou het zeer slecht met haar zijn afgelopen als Polo er niet geweest was.

Viviana overleefde de brand, maar helaas, kwam Polo om het leven. Hij stierf omdat hij zijn familie wilde beschermen en verdient onze respect – deze hond is een ware held.

Het is nu ruim een jaar geleden sinds de verschrikkelijke brand. De vader van Erika heeft sindsdien een GoFundMe-pagina gestart om de familie te helpen om er weer bovenop te komen. Niets brengt hun geliefde hond Polo terug, maar ze zullen hem nooit vergeten en hem blijven herdenken.

Honden zijn slim en loyaal! Als Polo er niet geweest was, zou Viviana vandaag niet leven. Deel dit bijzondere verhaal om een hulde te brengen aan deze moedige hond.