Moeder pakt de camera om haar slapende baby vast te leggen. Dan verschijnt er uit het niets een neus in beeld

Video’s van honden die schattige dingen doen, zijn altijd leuk. Video’s van baby’s en kinderen die schattige dingen doen, zijn ook erg leuk. Maar wanneer je deze twee met elkaar combineert, heb je goud in handen!

Kinderen en honden gaan nou eenmaal goed samen. Baby’s en kinderen lijken snel een band te vormen met honden, en wanneer ze samen opgroeien vormen ze een band voor het leven. Maar honden zijn niet alleen goed voor kinderen omdat ze schattig en knuffelig zijn. Er zijn veel meer voordelen verbonden aan een kindertijd met een hond als vriend.

Het voornaamste voordeel is dat honden zorgen voor kameraadschap bij kinderen. De kindertijd kan een lastige tijd zijn, en kinderen kunnen gemeen zijn, maar een hond zal altijd van je houden. Door een kind  te laten opgroeien met een hond, geef je ze als het ware een gegarandeerde beste vriend.

Honden leren kinderen waardevolle lessen over verantwoordelijkheid, vriendelijkheid en zelfs over een meer actieve levensstijl!

Jazeker! Uit onderzoek blijkt dat kinderen met honden, 11 minuten meer bewegen dan kinderen zonder een hond in het huishouden. Het zijn maar 11 minuten, maar na verloop van tijd, kan dat flink oplopen. Op jaarbasis komt het neer op 4.015 minuten meer!

Een ander voordeel van het hebben van een hond bij baby’s? Studies hebben aangetoond dat baby’s minder vaak ziek worden als ze met een hond in huis opgroeien. De microben en huidschilfers van honden helpen bij het ontwikkelen van het immuunsysteem van de baby.

Het beste aan het gelijktijdig opvoeden van kinderen en honden? Meer gelukkige momenten in het leven.

Er is aangetoond dat spelen en interactie met dieren de serotonine- en dopamine-niveaus van een kind kunnen verhogen; dit zijn chemicaliën die zorgen voor een positief en gelukkig gevoel.

Of het nu gaat om een bezoek aan de ​​speeltuin of het park, of een vriend die je troost wanneer je ziek bent of na een bezoek aan een enge dokter, honden zijn het perfecte gezelschap voor baby’s en kinderen. Ze zullen samen momenten delen, die ze nooit zullen vergeten.

Misschien is het de eerste maaltijd met vast voedsel, en de hond die wat steelt van achter het kinderstoeltje. Of de eerste wiebelige stappen en de pup die erbij staat om het kind weer op de been te krijgen na een val. Er ontstaan zoveel geweldige herinneringen en momenten wanneer er sprake is van een vriendschap tussen hond en kind.

Maar genoeg serieuze informatie – deze geweldige compilatie van kinderen die opgroeien met honden, zal je vast opvrolijken!

DEEL dit artikel met je vrienden en familie.

Kids Growing Up With Their Best Friends

When kids have a dog, they don't just grow up with a pet — they grow up with a best friend 💞

Posted by The Dodo on Thursday, May 11, 2017