Moeder vertelt waarom het belangrijk is om kinderen fouten te laten maken

Niemand kan altijd perfect zijn, zeker een moeder niet. Het ouderschap stelt ons geduld continu op de proef, en zo nu en dan, is het niet meer dan normaal om de controle te verliezen en fouten te maken.

In deze video van Truth Bomb Mom, worstelt Kristina Kuzmic met het geven van het goede voorbeeld voor haar kinderen of toegeven aan haar ongeduld. Moeder zijn van 3 kinderen, kan immers flink uitputtend zijn.

“Het voorbeeld zijn voor een ander is moeilijk,” zegt Kristina. “Zij verwachten van mij dat ik altijd doe wat juist is, maar ik handel niet altijd juist.”

Na het bekijken van een aflevering van Kevin (Probably) Saves the World, met haar twee oudste kinderen, dacht Kristina na over hoe onrealistisch haar eigen verwachtingen zijn. In plaats van constant naar perfectie te streven, wil Kristina haar kinderen nu laten leren van haar fouten. Als mens maken we immers allemaal fouten.

“Tijdens ons gesprek, probeerde ik het volgende bij mijn kinderen over te brengen: Je bent niet perfect, je bent namelijk mens – en hallo, dat is genetisch bepaald.“. “Je zult fouten maken, maar waar het om draait is niet de fout zelf, maar wat je doet na de fout.”

Kristina’s boodschap om door te zetten, zelfs na tegenslagen, geldt voor (haar) kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Zoals Kristina zegt: “Elke dag is een tweede kans om dingen net iets beter te doen.”

Check Kristina’s video’s!

Vind je dat Kristina hier goed advies geeft? DEEL dit artikel met je familie en vrienden.