Moeder waarschuwt om jonge kinderen niet op trampolines te laten spelen

Wie houdt er niet van trampoline springen? Of het nu in je achtertuin of in een springparadijs is, door de lucht vliegen met je vrienden of familieleden, is ontzettend leuk voor kinderen en volwassenen. En het beste eraan is dat je een zacht, maar ook verend oppervlak hebt om op te landen. Zo weet je dat er niks mis kan gaan tijdens je trucjes en salto’s. Maar jammer genoeg, geldt deze veiligheid niet voor ons allemaal. Zeker niet voor jonge kinderen.

Een jong kind laten springen op een trampoline: het is een fout die zo gemaakt is. Het lijkt ontzettend leuk en de meeste kleine kinderen doen het, maar in werkelijkheid kan het extreem gevaarlijk zijn voor je kinderen. Een perfect voorbeeld van de gevaren die springen op trampolines met zich meebrengen, is het verhaal van de 3-jaar oude Colton. Zijn moeder deelde zijn treurige verhaal op Facebook.

Moeder Kait schrijft:

Hoe moeilijk het ook is om de afgelopen 12 dagen te herbeleven, we voelen ons verplicht om andere ouders op de hoogte te stellen van het gevaar van indoor springparadijzen.

Colton viel en brak zijn dijbeen, het sterkste bot van zijn lichaam, terwijl hij onschuldig naast mij en zijn vader aan het springen was.

En wat blijkt, volgens de American Academy of Pediatrics en de American Academy of Orthopedic Surgeons zouden “kinderen onder de 6 jaar nooit een trampoline mogen gebruiken.”

Dit komt doordat hun breekbare botten de herhaaldelijke druk van het springen nog niet aankunnen. We hadden hier geen idee van en waren geschokt om dit van onze chirurg te horen toen Colton in het ziekenhuis lag.

Ons leven staat op z’n kop sinds het ongeluk van Colton.

We delen dit vandaag met jullie om jullie te laten weten dat peuters niet in de buurt van trampolines zouden mogen komen.

We hopen, door het delen van zijn verhaal, dat een kind het trauma en de pijn als gevolg van een trampolineverwonding bespaard kan blijven. Help ons alsjeblieft door dit verhaal te delen!

Hoewel je een trampoline in een achtertuin (zeker trampolines zonder net) misschien gevaarlijk zou kunnen vinden voor jonge kinderen, krijgen we vaak de indruk dat je in springparadijzen minder makkelijk valt of gewond raakt.

Maar zoals Kait aangeeft in haar Facebook bericht, is het niet zo dat Colton viel en zijn been brak. De herhaaldelijke druk van het op en neer springen was voldoende om het sterkste bot in het lichaam van deze peuter te breken.

Kait heeft na het plaatsen van haar bericht haar status bijgewerkt:
* UPDATE: We zijn overweldigd door de liefde en steun van iedereen. We willen wel één ding duidelijk maken … we waren niet op dezelfde kussen als Colton toen het letsel zich voordeed. We waren op de kussens naast hem. *

Ouders, let op de gevaren van deze “ongevaarlijke” activiteit en zorg ervoor dat je kinderen tot 6 jaar uit de buurt van trampolines houdt.