Moeder werd bekritiseerd, omdat ze haar dochter liet trouwen. 22 jaar later, moeten tegenstanders hun woorden terugnemen

Liefde kent geen grenzen. Het overstijgt vrijwel alles en elk mens op deze planeet heeft het recht om een ander lief te hebben en bemind te worden. In juli 1995 namen Maryanne en Tommy Pilling, die beiden aan Down syndroom lijden, de grensverleggende stap om te trouwen.

Je zou denken dat deze beslissing met lof en vreugde werd ontvangen. Maar het echtpaar werd geconfronteerd met een hoop verzet van tegenstanders die er geen vertrouwen in hadden dat het huwelijk stand kon houden en het bovendien niet eens waren met hun relatie.

Het lijkt erop dat Maryanne en Tommy toch gelijk krijgen. Het is 22 jaar later en het stel is nog steeds samen en gelukkiger dan ooit.

Ondanks alle tegenstanders, heeft hun liefdesverhaal duizenden mensen wereldwijd verbaasd en geïnspireerd.

Het was geen gemakkelijke weg voor het koppel. Maryanne, 46, en Tommy, 59, beiden uit Essex, Engeland, kregen met talloze uitdagingen te maken.

Vanwege hun aandoening, werden ze geconfronteerd met vooroordelen.

Ondanks deze obstakels vonden zij liefde bij elkaar.

Ze ontmoetten elkaar in een trainingscentrum voor mensen met leerproblemen en het was liefde op het eerste gezicht.

“Op de dag dat Maryanne, Tommy ontmoette, kwam ze thuis met de grootste glimlach op haar gezicht”, vertelt Maryanne’s zus Lindi aan de Daily Mail. “Ze bleef maar over hem praten en vroeg of hij mocht komen eten.”

18 maanden na hun eerste date, was Tommy er zeker van dat zij de ware was. Hij wilde met Maryanne trouwen.

Hoewel ze in eerste instantie aarzelden, stemden Maryanne’s moeder en de rest van haar familie uiteindelijk in met het huwelijk. Ze twijfelden, mede door alle kritiek en negatieve reacties van mensen in hun lokale gemeenschap.

Maar niets kon de liefde die deze twee voor elkaar voelden, stoppen.

In juli 1995, legden Maryanne en Tommy hun geloften af in het bijzijn van hun familie en vrienden, in een prachtige kerk in Essex.

Maryanne’s zus, Lindi, maakte een Facebook-pagina aan om hun liefdesverhaal te volgen.

“We krijgen zoveel mooie berichten van mensen die geïnspireerd zijn door hun verhaal,” zegt Lindi.

“Hun relatie is zo speciaal, omdat het puur is – ze begrijpen haatgevoelens niet,” voegt ze toe. “Ik hoop dat hun kinderen ook verliefd worden en nog lang en gelukkig leven.”

Als je foto’s van hun bruiloft en foto’s van hoe ze er nu uitzien bekijkt, is het niet moeilijk om de liefde en het gelukkig tussen deze twee mensen te zien.

Bekijk onderstaande video voor meer over Maryanne en Tommy’s liefdesverhaal:

Deel dit ongelooflijke liefdesverhaal met al je vrienden op Facebook als hun liefde je ook geraakt heeft.