Politieagent vraagt vrouw om haar kofferbak te openen – wat de camera daarna vastlegt wordt online massaal gedeeld

Tegenover de politie staan kan geruststellend, maar laten we eerlijk zijn, soms ook een tikkeltje spannend zijn. Voor één vrouw die recentelijk door een politieagent staande werd gehouden, toen ze onderweg was naar een sollicitatiegesprek, was deze ontmoeting in eerste instantie zenuwslopend.

Enkele ogenblikken later vroeg de agent of de vrouw haar kofferbak wilde openen. De vrouw pakte haar camera erbij en begon te filmen. Maar wat er daarna gebeurde zag de vrouw totaal niet aankomen.

Chy-Niece Thacker was op weg naar een sollicitatiegesprek toen ze door een politieagent staande werd gehouden. Ze stopte onmiddellijk aan de kant van de weg, zette de motor af en wachtte totdat de agent naar haar toegelopen kwam.

Politieagent Jenkins had opgemerkt dat de twee remlichten van Chy-Niece defect waren, iets dat Chy-Niece in eerste instantie in twijfel trok, aangezien ze haar remlichten slechts een maand eerder vervangen had. Ze legde aan de agent uit dat een monteur uit Firestone $600 gevraagd had om de bedrading van haar auto te testen.

Chy-Niece zette zich schrap voor de boete die ze al zag aankomen, maar in plaats daarvan deed agent Jenkins iets bijzonders.

Jenkins vroeg Chy-Niece om haar kofferbak te openen. Hij bekeek vervolgens de bedrading achter haar lampen – en begon met de kabels te spelen.

Kort daarna was het probleem verholpen, en werkten de remlichten van Chy-Niece weer perfect.

Verrast door de vriendelijke handeling van de agent, postte Chy-Niece over de ontmoeting op Facebook, wat leidde tot stortvloed aan reacties van mensen die het fantastische gebaar van de agent toejuichten. Ruim 400.000 mensen gaven haar bericht een duimpje omhoog en deelden het met anderen, en agent Jenkins werd voor zijn daad geprezen.

“Hij had ook gewoon een boete uit kunnen schrijven, maar agent Jenkins stapte uit de rol van agent en in de rol van monteur, om er zeker van de zijn dat ik aan de regels voldeed,” schreef ze op Facebook.

Wat een geweldige daad van agent Jenkins – voor mij is hij een echte weldoener. Deel dit artikel als je ook geïnspireerd bent geraakt door zijn daad en het ermee eens bent dat hij een rolmodel is voor andere politieagenten.