Scoop en Swoop zodat je beha voortaan perfect past

Dames, we houden onszelf vaak voor de gek door te geloven dat we een beha in de juiste maat hebben gekocht. We houden onszelf ook geregeld voor de gek door te denken dat de beha’s die we thuis in de kast hebben liggen, de perfecte pasvorm hebben.

Verder gaan veel vrouwen ervan uit dat het aantrekken van een beha vrij rudimentair is. Maar het is meer dan dat. Het correct aantrekken van een beha, zal namelijk zorgen voor veel meer bedekking. Met de “scoop en swoop” techniek (Letterlijk: schep en schuif techniek), krijg je een goede lift, goede ondersteuning en geniet je van meer draagcomfort.

Zoals in deze video van Curvy Kate te zien is, kun je de scoop en swoop zelf met je handen doen. En het maakt niet uit of je een A-cup of HH cup draagt.

Wat het doet: Het voorkomt dat borstweefsel ter hoogte van de oksels uitsteekt, zorgt voor een goede opvulling van de cups en houdt het middelste deel van de beha plat. Je borsten zitten goed in de beha en je kunt meteen zien of de beha te klein is, te groot is, aangepast moet worden, of precies goed past.

Hieronder omschrijven we de stappen, maar een omschrijving alleen is in dit geval  niet voldoende. Bekijk dus de video voor een demonstratie.

Scoop and Swoop Techniek:

Instructies:

  1. Kleed je aan

Trek een beha aan.

  1. Scoop and Swoop

Plaats één hand aan de zijkant van je borst, verplaats het weefsel aan de achterkant (bij de oksel) in de cup. Houdt er rekening mee dat het gemakkelijker is om de rechterhand  te gebruiken voor de linkerkant en de linkerhand voor de rechterkant.

  1. Controleer

Controleer of de borst volledig in de cup zit.

In de video is te zien dat de beha van deze vrouw te klein is, omdat het borstweefsel boven de cup uitsteekt. De beha die niet goed past, wordt vervolgens omgeruild  door een grotere beha en de vrouw voert de scoop en swoop techniek nog eens uit. Deze keer past de beha goed. Bekijk de video om de vergelijking te zien.

Let bij de pasvorm op het volgende wanneer je de scoop en swoop zelf uitprobeert:

  • Te klein – Borstweefsel steekt aan de bovenkant of zijkanten van de cups uit. Het middenstuk van de beha zit niet plat tegen de borst aan, de beugel zit ongemakkelijk.
  • Te groot – holtes in de cups, schuivende bandjes, band klimt omhoog.
  • Perfect/precies goed – Volledige en gladde dekking in de cups, de band blijft op zijn plek, het middelpunt van de beha ligt vlak tegen de ribbenkast.
  • Onjuiste pasvorm – Borsten lijken gepropt in de beha en/of worden naar beneden gedrukt, beugel zit op de borst of graaft zich in de huid.

Mogelijk ontdek je dat je een maatje groter of kleiner nodig hebt, of dat je beha nu beter past dan voorheen. Professionals raden aan dat alle meiden die beha’s dragen, deze techniek dagelijks gebruiken voor goede ondersteuning en een goede positionering.

Heb je ooit gehoord van de scoop en swoop techniek? Ben je van plan dit uit te proberen om te zien of het verschil maakt?