Deze t-shirts met 40 icoontjes laten je in elk land communiceren, zelfs als je de taal niet spreekt

Ik zou willen dat ik dit shirt had toen ik in Afghanistan verbleef. In 2009 werden we, voor één tot twee weken per keer, in een kleine observatiepost, ergens in Kandahar gestationeerd. We hadden niks anders te eten dan ons rantsoen. Na vele dagen en veel uitgebreide tekeningen, slaagde ik er uiteindelijk in om bij een lokale Afghaanse militair aan te geven dat we trek hadden in een echte maaltijd.

Voor slechts een paar dollar per week, werden we voor de rest van ons verblijf, twee keer per dag, getrakteerd op een warme maaltijd. Als ik toen dit IconSpeak shirt zou hebben gehad, zouden weken van koud rantsoenvoedsel ons bespaard gebleven zijn.

IconSpeak is een handig T-shirt bedrukt met 40 universele icoontjes. Het is perfect voor momenten waarop je de lokale taal niet spreekt. Het shirt is bedacht door drie Zwitserse kantoornerds, na een avontuur met een gebroken motorfiets ergens in Vietnam. Lees hieronder meer over hun verhaal.

“We werden vaak geconfronteerd met een taalbarrière die we alleen konden overbruggen door tekens, symbolen of icoontjes op een stukje papier, een kaart of zelfs in het zand te tekenen,” legden George, Steven en Florian uit. “We dachten dat het geweldig zou zijn om een set van noodzakelijke iconen bij je te hebben, zodat je gewoon kunt aanwijzen wat je nodig hebt, en mensen je gewoon kunnen begrijpen. Al gauw pakten we een kladblok en noteerden we noodzakelijke icoontjes die handig konden zijn bij niet alleen onze reis, maar ook bij de reis van anderen.

Meer informatie: iconspeak.world 

“Tijdens de gesprekken en het selectieproces, zagen we wat icoontjes die op onze lange lijst stonden” vertelde IconSpeak aan Bored Panda

“Maak alleen iets als het nodig en nuttig is”

“Maar als het zowel nodig als nuttig is, vergeet dan niet om het mooi te maken”

“We besloten om de wereldwijde versie essentieel te maken”

“Stel dat je een aantal dierlijke icoontjes moest uitkiezen – waar zou je dan stoppen?”

“We streven ernaar om een icoon-taal te ontwikkelen die overal ter wereld gebruikt en begrepen kan worden”

“Om nu te zien dat dit echt gebeurt, is een groot genoegen”

“We nodigen particulieren en instellingen wereldwijd uit om deel te nemen aan deze onderneming”