donderdag, september 21

Verhuizen, een leuke en stressvolle periode

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bijna iedereen heeft het weleens gedaan: verhuizen. Een nieuwe woning intrekken is erg leuk en spannend, maar neemt ook veel stress met zich mee. Ga je ergens anders heen, zoals in een stad of in een dorp wonen? Dan is het wel zo handig een checklist te maken van dingen die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde spullen die je wel of niet mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Mocht je graag nog bepaalde delen van de nieuwe woning willen verbouwen, dient daar ook een aannemer voor geregeld te worden. Is het oude huis nog niet verkocht? Schakel dan een makelaar in om dit proces te versnellen en versoepelen. Met behulp van een checklist kun je ervoor zorgen dat al deze dingen op tijd en goed geregeld worden. Voor je het weet is het namelijk zo ver, en dan kun je niet meer terug. In dit artikel een aantal tips om alles in goede banen te laten lopen.

Waar moet je allemaal aan denken?

Houd er dus rekening mee dat je de huur van de oude woning nog op moet zeggen en hier eventueel nog een opzegtermijn aan vast hangt. Heb je jouw vorige huis gekocht? Dan moet deze nog verkocht worden, hier kan de hulp van een makelaar voor ingeschakeld worden. Voor de koop van het nieuwe huis dient een koopcontract opgesteld te worden. Hiervoor is een notaris genoodzaakt. Zowel met de nieuwe bewoners van je oude huis als de oude bewoners van je nieuwe huis dienen afspraken gemaakt te worden met betrekking tot de overname van bepaalde spullen. De nieuwe woning dient goed opgemeten te worden, zodat jij precies weet welke meubels je waar kunt neerzetten. Daarnaast is het genoodzaakt bepaalde verzekeringen af te sluiten, zoals een inboedel- en opstalverzekering. Informeer tijdig naar hondenbelasting, parkeervergunning, huisvuil en afvalpas voor de nieuwe woning, je dient namelijk een vooruitbetaling te doen van de gemeentelijke belastingen. Denk aan het tijdig doorgeven van de adreswijziging en deze ook door te geven aan de organisatie die jouw hond of kat eventueel gechipt heeft. Daarnaast kost de verhuizing zelf ook een heleboel tijd en geregel. Vraag tijdig offertes bij verschillende verhuisbedrijven aan, regel verhuisdozen en eventueel een opslagplaats, neem vrije dagen op en haal voldoende contant geld in huis.

Aan wie moet ik mijn verhuizing doorgeven?

Voor sommige mensen en/of instanties is het handig om te weten dat je verhuisd bent of gaat verhuizen. Geef jouw verhuizing in ieder geval door aan familieleden, kennissen, vrienden, huisarts, tandarts, school, gemeenten, dag- en weekbladen, abonnementen op kranten, tijdschriften en/of omroepbladen, belastingdienst en eventueel DUO en/of de Kamer van Koophandel.

Check het volgende na bij je nieuwe huis

Naast bepaalde aspecten regelen die te maken hebben met je oude huis en de verhuizing, dien je ook een aantal zaken op een rijtje te hebben die te maken hebben met het nieuwe huis. Denk hierbij aan de juiste maten van alle kamers en ramen. Wil je de keuken en/of badkamer verbouwen? Bedenk tijdig wat je precies voor ogen hebt en zoek bijpassend meubilair e.d. uit. Het is altijd verstandig te vragen naar overige bijzonderheden zoals de aanwezigheid van zonnepanelen, aantal en plaats van de stopcontacten, is er een aansluiting op het gasnet, kun je elektrisch koken, wanneer is de schoorsteen voor het laatst geveegd, en ga zo maar door. Maak voor jezelf een lijstje wat jij belangrijk vindt.

 

Share.

About Author

Leave A Reply