Vrouw is gefrustreerd door echtgenoot die altijd tot laat werkt, ze hoort de woorden van haar dochter in de keuken en ziet dan de waarheid in

Hoewel het lijkt alsof we de woorden “biologisch” tegenwoordig overal tegenkomen, denk ik dat veel mensen niet stilstaan bij waar hun voedsel vandaan komt wanneer ze in de supermarkt of in een restaurant zijn.

Katie Spence Pugh is getrouwd met een boer en weet als geen ander hoe het leven er op een boerderij uit kan zien.

Op een dag, stuurde Katie, totaal overstuur een boos bericht naar haar man – ze wilde Eugene laten weten dat ze de manier waarop ze leefden zat was.

Diezelfde avond had Katie echter een openbaring.

Op haar Facebook pagina deelde ze het moment waarop ze begrip en waardering kreeg voor hun leven.

Ik nam deze foto onlangs aan het einde van een lange dag. Ik was moe en geïrriteerd.

Ik stuurde mijn man een bericht waarin ik hem vertelde dat ik wist dat dit geen verschil zou maken, maar dat ik wilde dat hij wist, dat ik het zat was dat hij zoveel werkte en dat ik dagelijks zoveel alleen moest doen. Mijn full-time baan, koken, de kinderen in bad doen, uitstapjes in het weekend met de kinderen – maar dan zonder hem, het huis schoonhouden en ga zo maar door. Ik vond het vreselijk. Maar toen gebeurde dit.

Hij kwam binnen, schepte zijn eten op en ging alleen zitten eten. Hij was moe. Hij had het warm. Hij was uitgeput. Maar in plaats van te klagen, zei hij dat het hem speet dat ik moe was en me zo voelde. Charlotte ging bij hem zitten en sprak aan één stuk door. Ze at zelfs bijna al zijn eten op. Hij klaagde niet. Hij deelde, en toen drong het tot me door.

Zou ik willen dat we hem voor meer dan een uur per dag zagen? Ja. Maar, de liefde die hij heeft voor zijn beroep is iets om jaloers op te zijn. 

Het beroep van een boer wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Maar deze man, die werkt op een boerderij die al 4 generaties in de familie zit, toont zijn kinderen hoe belangrijk het is om hard te werken en discipline te hebben.

Dus hoewel ik me gefrustreerd voelde, had ik eigenlijk dankbaar moeten zijn.

Ik kon namelijk wel samen met de kinderen dineren en hun verhalen aanhoren. Ik mocht ze in bad doen en genieten van hun lieve geluidjes en gegiechel. 

Ik mocht 3 uur langer met de kinderen knuffelen dan hij. Hij is degene die offers brengt, niet ik. Dus de volgende keer dat je een heerlijke wollen trui aantrekt of heerlijk voedsel eet dat van de boerderij afkomt, bedank een boer daar dan voor!

Waar zouden we zijn zonder hen?

Lees Katie’s volledige bericht hieronder.

Als gezinnen zoals deze er niet waren, zou er waarschijnlijk geen groente en fruit in de winkel liggen om maaltijden van te bereiden. Er zijn niet veel boerengezinnen meer in de wereld. Dus laten wij ze vooral waarderen.

Deel dit artikel om een hulde te brengen aan alle boeren – ze verdienen alle lof voor hun harde werk.