Vuile oven? Hier zijn 6 zeer effectieve en onverwachte manieren om je oven schoon te maken

Je oven schoonmaken kan een smerig karweitje zijn! Sommige mensen denken dat je dit klusje alleen kunt klaren met sterke chemicaliën, maar dat is absoluut niet het geval! Je kunt namelijk ook natuurlijke ingrediënten gebruiken om aangekoekt voedsel in je oven te verwijderen.

Nadat je onderstaande methoden hebt gezien, gebruik je vast nooit meer chemicaliën om je oven schoon te maken.

Castille zeep, zuiveringszout en zout

Gebruik 1/4 kop Castille zeep, 1 kop zuiveringszout en 1/2 kop zeezout met wat warm water om een ​​pasta te maken. Bedek de binnenkant van je oven met een dikke laag pasta en laat zo lang mogelijk zitten.

Gebruik een natte spons om de pasta weg te vegen. Je kunt aan de binnenkant nog wat azijn sprayen om resterende voedselresten te verwijderen.

Citroen en zuiveringszout

Meng een handvol zuiveringszout en het sap van zes citroenen (een fles citroensap is ook goed). Maak een pasta en breng aan in de oven. Laat het een uur zitten en veeg dan weg. Je kunt een halve citroen, gedompeld in wat zuiveringszout gebruiken om het glas en de roosters aan de binnenkant schoon te schrobben.

Zuiveringszout en azijn

Verwijder de ovenroosters en maak een dikke pasta van 1/2 kop zuiveringszout met een paar druppels water. Breng een laag aan in je oven en laat het gedurende de nacht intrekken. Veeg zoveel mogelijk weg met een spons en spray de oven vervolgens onder met azijn. Laat de bubbels hun magie doen en neem tot slot af met een vochtige doek.

 

Bak het weg

Maak een schoonmaakoplossing met een paar eetlepels azijn, zuiveringszout en water. Laat het mengsel bubbelen en breng dan aan op een vieze oven. Plaats het resterende mengsel in een bakschaal, leg deze op het bovenste rooster en laat gedurende een uur bakken op 100 graden. Veeg het daarna weg met een spons.

Wasverzachterdoekjes

Plaats een laag wasverzachterdoekje in een badkuip. Plaats je ovenroosters op de doekjes en voeg voldoende warm water toe, zodat de roosters bedekt zijn. Voeg vervolgens 1/2 kop afwasmiddel toe. Laat je ovenroosters de hele nacht in het water zitten, voordat je ze schoonschrobt met de wasverzachterdoekjes. Bekijk de instructie video hier.

Zuiveringszout, azijn en afwasmiddel

Afwasmiddel toevoegen aan je zuiveringszout/azijn mengsel helpt om het vet in je oven te verwijderen. Maak een oplossing van deze drie ingrediënten. Je kunt het zo dik of dun maken als je wilt. Breng het aan met een spons, laat intrekken en schrob weg.

DEEL dit artikel met je vrienden en familie.