donderdag, september 21

De populaire vloeren in huis

Is het tijd voor een nieuwe vloer in huis? Een mooie kamer begint namelijk met een mooie vloer. En de verschillende aspecten van een vloer hebben allemaal invloed op een fijn huis. Niet alleen het materiaal, de kleur en het oppervlak hebben daar invloed op, maar bijvoorbeeld ook de ligging van de vloer. Het is daarom van belang dat je de beste vloer uitkiest voor jouw woning. Maar hoe weet je of een vloer de juiste is, en welke vloeren zijn op dit moment populair dus een mogelijke goede optie voor jouw woning ?

Pvc en laminaat opties

Populaire keuzes in het goedkopere segment zijn laminaat en pvc vloeren. Laminaat is een vloer waarbij houtvezels samengeperst zijn in lagen. Pvc daarentegen is van kunststof en is in tegenstelling tot laminaat bestand tegen water. Tegenwoordig kunnen ze echter pvc vloeren al zo maken dat ze sterk op houten vloeren lijken, soms zijn ze zelfs niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren. Pvc is tevens uitermate geschikt voor woningen met vloerverwarming, het kunststof laat de warmte namelijk optimaal door, waardoor het al snel lekker warm wordt in huis. Laminaat is daarentegen populairder door de mooie uitstraling die je er vaak mee kan creëren tegen een lage prijs.

Parket vloeren en houten vloeren

Een ietwat duurdere doch gewilde keuze is die voor een houten of parket vloer. Hiertussen zijn echter ook nog veel verschillende opties, van keramisch parket visgraat tot een massieve houten vloer. Het verschil tussen een parket vloer en een houten vloer zit hem vooral in de onderlaag. De onderlaag van parket bestaat uit vurenhout of multiplex en bij een houten vloer is de hele vloer van hout. De toplaag van een parket vloer bestaat meestal uit massief hout. Een parketvloer of houten vloer zijn in tegenstelling tot pvc en laminaat vaak wel iets prijziger. Echter krijg je daar wel meer voor terug. Een parket of houten vloer hebben namelijk zijn kwalitatief namelijk aanzienlijk beter en hebben vaak ook een luxe uitstraling. Door de vele opties zijn ze ook geschikt voor elke woning.