De woningmarkt trends van 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In 2021 speelt het Corona-virus nog steeds een erg grote rol. Als je dacht dat dit een negatief effect zou hebben op de woningmarkt, dan heb je het aan het verkeerde eind. De eersten maanden van 2021 bleef de woningverkoop onverminderd doorgaan. Wij vertellen je in dit artikel alle woningmarkt trends van 2021.

Heel veel bezichtigingen

Als jij een huis wilt gaan kopen, dan moet je er heel erg snel bij zijn. Er worden namelijk via bagrovastgoed.nl, maar ook bij andere huizen aanbieders, ontzettend veel bezichtigingen aangevraagd. In de eerste maand van vorig 2020 werden er gemiddeld vijf bezichtigingen per huis aangevraagd. Nu is dat gemiddelde al gestegen naar negen bezichtigingen per huis. Je ziet dus dat, ondanks dat er corona is, de mensen die opzoek zijn naar een huis, de weg naar een te koop staande woning nog steeds goed kunnen vinden. 

Huizen buiten de stad worden populairder

De huizen in de stad waren de afgelopen jaren ongekend populair. Deze populariteit blijft zeker nog wel, maar door het grote tekort aan aanbod en de hoge vraagprijzen gaan steeds meer mensen kijken naar huizen buiten de stad. Dit is natuurlijk heel erg logisch want hier staan ook erg leuke en betaalbaardere huizen. Tegelijkertijd hebben de woningen buiten de stad wat meer ruimte en een grotere tuin. 

Er werd nooit eerder zo vaak overboden

Een gevolg van de grote hoeveelheid bezichtigingen per huis is dat mensen vaker gaan overbieden. Ruim 50% van de mensen die een huis willen kopen biedt over de vraagprijs. De afgelopen jaren gebeurde het overbieden vooral in de steden, maar dit jaar geldt dit voor heel Nederland. 

De doorlooptijd wordt korter

De doorlooptijd is de periode vanaf het te koop zetten van je huis tot de sleuteloverdracht bij de notaris. Deze doorlooptijd is de afgelopen jaren als gedaald en dat gaat dit jaar waarschijnlijk weer gebeuren. Een gemiddelde verkooptijd was vorig jaar was iets minder dan 100 dagen. Nu is dit vaak 27 dagen, dit is natuurlijk heel erg kort.

Share.

About Author

Leave A Reply