donderdag, juli 18

Hier moet je op letten bij het kopen van lenzen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is altijd verstandig om je door een specialist te laten adviseren over lenzen. Hij of zij kan je helpen met het bepalen welke lezen het best bij je passen. Ook kun je een keuze maken voor dag- of meerdaagse lenzen. Het is raadzaam om eerst te kijken hoe de lenzen zitten voordat je ze gaat bestellen. Denk goed na over de keuze anders zit je met een overbodige voorraad aan lenzen.

De perfecte lenzen kiezen

Afhankelijk van de sterkte kan er door de opticien gekozen worden voor normale of multifocale lenzen. Het is belangrijk om goed na te denken over deze keuze en je goed te laten adviseren. Voor de een zijn harde lenzen fijn en voor de ander juist weer de zachte lenzen. Je kan ook kiezen voor meerdaagse lenzen. Het is dan belangrijk dat je ook voldoende vloeistof in huis hebt. Deze is nodig voor het onderhoud van de lenzen. Ook hier wordt onderscheid gemaakt in wat welke persoon handig vindt. Een specialist kan je adviseren over de soorten die er beschikbaar zijn. Ook zijn er nachtlenzen die je ogen corrigeren terwijl je slaapt. Zo kan je de volgende dag alles weer haarscherp zien. Zo heb je overdag geen bril of lenzen meer nodig. Echter is het wel zo dat als je heel intensief moet lezen daglenzen het beste werken. Je kunt namelijk ook vermoeid raken van geknepen teksten lezen.

Bespaar op de kosten

Door lenzen online bestellen kun je veel geld besparen. Wel is het belangrijk dat je eerst bij een opticien bent geweest voor de sterkte. Met deze sterkte kun je in de webshop lenzen bestellen. Omdat hier geen duur winkelpand betaald hoeft te worden is de prijs veel aantrekkelijker. Daarnaast is de betrouwbaarheid ook goed te noemen volgens vele. Als je voor 15:00 besteld dan worden ze nog dezelfde dag naar je opgestuurd. Vaak heb je ze op deze manier dan ook snel in huis. Het eigen merk is vaak ook goedkoper omdat er geen dure reclames gehouden hoeven te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om alle benodigdheden voor de verzorging van lenzen te bestellen. Zo kun je op één plek alles snel en veilig bestellen.

Krijg ik ook vergoeding van de zorgverzekering?

Vaak is het mogelijk dat je een bepaalde vergoeding krijgt van de zorgverzekering. Dit is bij ons ook het geval. Wel is het van belang dat de lenzen een medische noodzaak hebben. Anders vervalt de vergoeding en dien je alles zelf te betalen. Meestal kun je tot 200 euro per jaar declareren met een aanvullende verzekering. Wel moet je het bedrag eerst aan ons betalen om het later te kunnen declareren bij je zorgverzekering. Wanneer je veel lenzen op jaarbasis nodig hebt is het dus misschien wel verstandiger om een aanvullende verzekering te nemen. Hierdoor kan je jaarlijks veel geld besparen. Informeer hierover bij de zorgverzekeringen die er in Nederland zijn en vergelijk ook de extra kosten die dit met zich meebrengt.

Share.

About Author

Leave A Reply