donderdag, september 21

Kenmerken van een polyester zwembad

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zwemmen is lekker afkoelend in de zomertijd en daarnaast is zwemmen ook erg leuk. Het is dus zeker aan te raden om in de zomer een zwembad te hebben. Je kan een opzetbaar zwembad aanschaffen of je kan ervoor kiezen om er een te laten bouwen. Als je ervoor kiest om een zwembad te laten bouwen, kan je voor een polyester zwembad kiezen. Maar wat zijn nou de kenmerken van een polyester zwembad? We gaan je er alles over vertellen in dit artikel, dus lees zeker verder!

De structuur van een polyester zwembad

De structuur van een polyester zwembad is erg kenmerkend. Je vraagt jezelf misschien af hoe ze een polyester zwembad maken? Kunststof zwembaden zoals een polyester zwembad wordt gemaakt van hoogwaardig glasvezel en wordt versterkt met polyester. Een polyester zwembad wordt aan elkaar gezet met een spiegellas. Dit is een techniek waarbij de twee delen worden verhit en aan elkaar worden versmolten. Aan de achterkant van de structuur worden verstevigingen in dwarsrichting voorzien om de structuur nog stijver te maken. Een polyester zwembad heeft dus een kenmerkend harde en sterke structuur. 

De installatie van een polyester zwembad

Het gemak in installatie is kenmerkend voor polyester zwembaden. Het is zelfs mogelijk om binnen een week een polyester zwembad al aan te leggen. De snelle installatie komt voornamelijk door het feit dat het zwembad in de meeste gevallen als een geheel geplaatst wordt. Het is wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de ondergrond waarop het zwembad geplaatst wordt uit lagen grind bestaat. Dit is namelijk de meest gangbare ondergrond en moet als basis fungeren zodat het zwembad geen rechtstreeks contact heeft met de aarde. Het zwembad kan namelijk aangetast worden door rechtstreek contact met de vochtigheid die de aarde bezit, waardoor de levensduur achteruit zal gaan.

Afmetingen van een polyester zwembad

Een polyester zwembad, ook wel monoblock zwembad genoemd, is een voorgevormd zwembad. Het zwembad is opgebouwd uit meerdere beschermende lagen waardoor het bad waterdicht is en een glad oppervlak heeft. De samenstelling van de lagen verschilt per merk zwembad, maar dat een polyester zwembad is altijd voorgevormd. Ondanks dat een polyester zwembad al voorgevormd is heb je nog steeds veel keuze uit een aantal verschillende vormen en afmetingen.

Share.

About Author

Leave A Reply