Tips om je kind een mondkapjes te laten dragen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In deze onzekere tijd is het erg handig om jezelf goed te beschermen. Je kunt namelijk te maken krijgen met het coronavirus en dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien te voorkomen. Om het virus te bestrijden is het in veel situaties verplicht om een mondkapje te dragen. Mensen boven de 13 jaar dienen verplicht een mondkapje te dragen, maar soms kan het ook fijn zijn om de jongere generatie een mondkapje te laten dragen.

Mondkapjes voor je kind aanschaffen

Kinder mondkapjes zijn erg handig om aan te schaffen voor je kind. Deze mondmasker passen dan ook perfect om de kin, mond en oren van het kind. Zo zal het mondmasker niet te groot zijn en is je kind ook beschermd tegen het coronavirus. Het is altijd handig om je kind een mondkapje te laten dragen. Je kind zou namelijk ook het coronavirus kunnen krijgen of met zich meedragen. Om dit te voorkomen kun je je kind een mondkapje geven.

Wanneer jouw kind of kinderen niet fan zijn van de mondkapjes, dan kan het slim zijn om er een paar te kopen die er leuk uitzien. Koop er bijvoorbeeld een paar met hun helden erop of iets wat ze echt leuk vinden. Op die manier is de drempel voor hen lager en is de kans groter dat zij deze ook daadwerkelijk opzetten.

Stimuleer ook anderen

Wanneer je kind nog jong is, zijn zij vaak gevoelig om te luisteren naar hun omgeving. Als meerdere vriendjes of vriendinnetjes een mondkapje dragen is de kans dat jouw kind het mondkapje wilt dragen ook groter. Mocht jij dus moeite hebben om je kind te motiveren, dan kan het een goede optie zijn om dit met andere ouders te bespreken. Vinden die kinderen het namelijk niet erg, dan kunnen zij misschien jouw kind stimuleren om er ook eentje te dragen.

Share.

About Author

Leave A Reply