Tips voor wanneer je gaat varen met een hond

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nu het zonnetje eindelijk vol schijnt is het heerlijk om te gaan varen. Tijdens zo’n dagje op de boot wil je jouw trouwe viervoeter ook zeker niet thuis achterlaten. Maar waar moet je op letten als je jouw hond meeneemt op de boot? In dit artikel leggen we uit hoe je de juiste voorbereiding kunt treffen voor een aangename reis met jouw hond en wat je niet moet vergeten. 

Laat jouw hond wennen aan de boot

Het is voor een hond heel gek om op een boot uit het aanbod van Zijlmans te komen. Ze hebben hier namelijk geen stabiele harde ondergrond zoals op een grasveld of op de stoep. Het is belangrijk dat een hond aanleert dat een boot niet eng is. Door goed naar het gedrag van de hond te kijken, kun je precies aflezen wat hij of zij ervan vindt. Dit kun je het beste doen door een middagje op de boot door te brengen. Zo kan jouw hond wennen aan de boot en dat is heel belangrijk. Probeer af en toe te aaien, te spel en snacks te geven. Zorg je voor een positieve associatie met de boot en zal de hond het de volgende keer meteen leuker vinden om mee te gaan. 

Zorg voor voldoende eten en drinken

Het belangrijkste om mee aan boord te nemen voor de hond is voldoende vers drinkwater en eten. Zorg echt voor vers drinkwater, zo voorkom je dat jouw hond uit het water gaat drinken en hierdoor misschien slechte bacteriën binnenkrijgt. Zorg daarnaast ook voor de favoriete snacks van jouw hond, om ook weer de positieve associatie te stimuleren en jouw hond te laten ontspannen. 

Let op je hond

Veel honden kunnen onvoorspelbaar zijn, daarom is het belangrijk om op onverwachte situaties voorbereid te zijn. Mocht jouw hond ineens heel onrustig worden, hoe zorg je er dan voor dat hij of zij weer rustig wordt? Wat doe je als jouw hond ineens uit de boot sprint? Zorg dat er altijd iemand is die de hond in de gaten houdt en weet wat hij of zij in zulke situatie moet doen. 

Verkoeling op warme dagen

Wanneer jij het warm hebt in de zon heeft jouw hond dat waarschijnlijk ook. Zorg er daarom voor dat je hond een plekje heeft op de boot waar hij of zij zich terug kan trekken om even uit de zon te gaan liggen en af te koelen. Je kunt hierbij denken aan een stukje overkapping of onder een schaduwdoek.

Share.

About Author

Leave A Reply