Waarom trilt mijn hond?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een trillende hond hoeft niet altijd een reden tot paniek te zijn. Sommige honden reageren heel overdreven als het baasje weer thuis komt en beginnen van blijheid te trillen. Er zijn ook andere oorzaken waarom je hond kan trillen. In dit artikel vertellen we je alles over redenen waarom honden trillen, maar natuurlijk ook wat je hieraan kunt doen. 

Trillen door de kou

Honden hebben het over het algemeen niet snel koud, maar vooral kleinere honden kunnen het in bijvoorbeeld de sneeuw toch fris krijgen. Trillen is in dit geval heel gewoon en geen reden tot paniek volgens Dierenkliniek ’t Leijdal. Een hondenjasje zou bij kleine honden dus een oplossing kunnen zijn. Het staat niet alleen leuk, maar is ook nog functioneel. 

Misselijkheid bij honden

Wanneer mensen misselijk zijn kan hun lichaam gaan trillen. Dit is ook zo bij honden. Problemen met de lever of de nieren kunnen misselijkheid veroorzaken, maar ook te snel en teveel eten kunnen misselijkheid bij honden veroorzaken. In veel gevallen gaat misselijkheid vanzelf weer over. Wanneer je hond misselijk is doordat hij of zij iets verkeerds heeft gegeten, dan is het wel verstandig om de dierenarts raad te plegen. Zorg er in de tussentijd ook voor dat je hond voldoende drinkt.

Ouderdom

Door ouderdom kunnen spieren het minder goed gaan doen waardoor ze in rust kunnen gaan trillen. Dit hoeft niet meteen ernstig te zijn. Wel kunnen deze trillingen pijn gaan veroorzaken na verloop van tijd en bij een oudere hond met aanhoudende trillingen is het verstandig om toch een dierenarts te raadplegen. Wanneer er een dierenarts naar heeft gekeken weet je namelijk zeker dat er niks ernstigs aan de hand is. 

De hondenziekte distemper

De hondenziekte distemper kan veroorzaakt worden door een virus en zorgt voor een geïrriteerde neus en geïrriteerde luchtwegen bij een hond. Ook problemen met de maag en darmen komen hierdoor vaak voor. Een van de ‘bijwerkingen’ kan ook het trillen bij je hond veroorzaken. Je hoeft in dit geval meestal niet zelf actie te ondernemen. Het afweersysteem van je hond heeft even de tijd nodig om het virus tegen te gaan. Zorg dat je goed voor je hond zorgt en dat de hond gezond eet en voldoende drinkt. 

Share.

About Author

Leave A Reply