Welk klimmateriaal heb je nodig voor jouw klus?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er zijn veel verschillende soorten klimmaterialen op de markt. Maar wanneer kies je voor een rolsteiger? En wanneer is een kamersteiger, ladder of trap een betere keuze? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen, nadelen en mogelijkheden van de verschillende klimmaterialen, zodat jij kunt overwegen welke het best past bij jouw klus. 

Rolsteiger

Werken met een rolsteiger van bijvoorbeeld rolsteiger.net is een veilige manier om op hoogte te werken. Je hoeft bij gebruik van een rolsteiger niet telkens omhoog en omlaag te klimmen, wat ervoor zorgt dat je efficiënt te werk kunt gaan. Rolsteigers kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en kunnen altijd nog uitgebreid worden. Een rolsteiger kost vaak wel veel geld en het opbouwen neemt wat tijd in beslag, maar voor langdurige werkzaamheden zoals het schilderen van huizen of het schoonmaken van het dak is een rolsteiger erg handig. 

Kamersteiger

Een kamersteiger biedt hetzelfde gemak als de rolsteiger, maar een kamersteiger is een stuk kleiner. Dit maakt dat een kamersteiger ideaal is voor het gebruik binnenshuis. Het nadeel wat daarbij komt kijken, is dat er een kleiner werkoppervlak is dan bij een rolsteiger. Toch is een kamersteiger de beste keuze wanneer je binnenshuis moet schilderen, omdat een kamersteiger compact en makkelijk op te bouwen is. 

Trap 

Er zijn veel verschillende soorten trappen te koop met elk eigen voordelen en nadelen. Het voordeel van een trap is dat het gemakkelijk te gebruiken is en vaak alleen uitgeklapt hoeft te worden. Dit maakt een trap ideaal voor snelle klusjes. Wel biedt een trap minder stabiliteit en minder plaats voor gereedschap dan bijvoorbeeld een kamersteiger of rolsteiger.

Ladder

Een ladder wordt vaak gebruikt als overbrugging naar een dak of gevel. Tegenwoordig zijn er ook reformladders waarbij geen muur of ander object nodig is om de ladder tegenaan te staan. Een ladder is echter niet geschikt om langdurig mee te werken omdat het gevaar bestaat dat je eraf valt, aangezien een ladder vaak niet erg stabiel en evenwichtig staat.

Share.

About Author

Leave A Reply