donderdag, juli 18

Zorg voor schone dakgoten deze herfst en winter

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dakgoten zijn de onbezongen helden van je huis. Ze zorgen ervoor dat het water van de fundering en de regenpijpen wordt afgevoerd, waardoor schade aan de buitenkant van je huis wordt voorkomen. Dakgoten kunnen echter na verloop van tijd verstopt raken met afval zoals bladeren of slib als ze niet vaak genoeg worden schoongemaakt. Het gevolg is dat water overstroomt op de grond in de buurt van de dakgoot, wat betekent dat je een puinhoop hebt. In deze blogpost bespreken we hoe je deze onbezongen helden voor je aan het werk kan houden, zodat je geen problemen krijgt met verstopte regengoten!

Hoe voorkom je dat dakgoten verstopt raken

De beste manier om verstopte dakgoten te voorkomen is door ze regelmatig schoon te maken. Dit betekent dat je al het vuil, zoals bladeren of slib, dat zich in de dakgoot heeft verzameld, moet verwijderen. Je kan dit doen door ze met een tuinslang door te spoelen, of je kan een gootschep gebruiken om het vuil te verwijderen. Als je in een koud klimaat woont, kan je ook overwegen om de sneeuw en het ijs uit je dakgoten te verwijderen, zodat ze in de wintermaanden goed kunnen functioneren.

Hoe reinigt je je dakgoten vanaf de grond?

Het is moeilijk om de dakgoten vanaf de grond te bereiken, dus moet je boven op je dak komen. Begin met het verwijderen van de bladeren en het vuil dat zich in de dakgoot heeft opgehoopt. Gebruik vervolgens een hogedrukreiniger of tuinslang om al het vuil dat zich nog in de dakgoot bevindt op de grond te spoelen. Om sneeuw en ijs te verwijderen, gebruikt je een ladder om op het dak te komen. Als u geen ladder hebt, kan je er op verschillende manieren zelf een maken met huishoudelijke artikelen.

Is je dakgoot helemaal beschadigd?

Je zal een professional willen contacteren als je dakgoot volledig beschadigd is en je het werk niet zelf wilt doen. Een vakman kan de beschadigde delen van je dakgoot vervangen, zodat ze weer naar behoren functioneren, of ze indien nodig helemaal vervangen. Als je dit wilt voorkomen, controleer je dakgoten dan het hele jaar door en maak ze zo nodig schoon, zodat het regenwater van je huis weg kan stromen.

Share.

About Author

Leave A Reply