woensdag, augustus 10

3 praktische tips om te verhuizen zonder problemen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Verhuizen. Voor sommige mensen begint de stress wanneer ze het woord alleen maar horen vallen. Een verhuis doe je niet in een handomdraai. Er moet goed over worden nagedacht waarbij structuur in een verhuis een heel belangrijk gegeven is. Een woningontruiming door Goedkoop Ontruiming kan je hierbij letterlijk en figuurlijk een handje mee helpen. Drie praktische tips hoe je op een eenvoudige manier de verhuisstress kan voorkomen. De opmaak van een checklist is een uitstekende ruggensteun.

 

Tip 1: Het regelen van verhuisdozen

Verhuisdozen regelen kan je organiseren op verschillende manieren. Uiteraard kan je ze aankopen en heb je geen problemen. Maar andere mogelijkheden zijn dat je ze gaat lenen of dat je met de supermarkt in de buurt afspraken maakt. Het gebruik van lege bananendozen leent zich het beste om verhuismateriaal in te pakken. Online is het de dag van vandaag geen probleem meer om dozen voor te verhuizen te bestellen. Een derde optie is het lenen van dozen binnen je vrienden- of familiekring.

 

Tip 2: Gooi onnodige spullen weg

Een verhuis is ook het meest ideale moment om overtollige oude spullen, die je al jarenlang niet meer gebruikt, weg te gooien. Denk maar aan spullen die op zolder zitten weg te kwijnen of elektronica die je vergeten bent op de schroothoop te gooien. Verhuizen is het meest geschikte ogenblik om kleren of spullen van de hand te doen waarbij je andere mensen gelukkig mee kunt maken. Op die manier start je met frisse moed in je nieuwe woonst. Een ander groot voordeel is dat je bij het verhuizen minder moet inpakken en sjouwen.

 

Tip 3: Hou rekening met brandbare en breekbare goederen

Bij woningontruiming door Goedkoop Ontruiming krijgen breekbare spullen extra aandacht zodat ze de verhuis ongeschonden overleven. Breekbare spullen moeten in een aparte doos met papier worden ingepakt. Of nog beter: in kleren of handdoeken beschermt zelfs nog beter. Via deze methode worden ze beveiligd tegen onvoorziene schokken tijdens de verhuis. Zware spullen pak je onderaan in. Een kleine praktische hint. Stapel flessen nooit liggend, maar wel rechtop. Schrijf eventueel op dat in die doos breekbare spullen zitten zodat door de verhuizers hier rekening mee wordt gehouden. Hetzelfde geldt voor brandbare bussen zoals licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen. Hou rekening ermee dat je die stoffen niet moogt inpakken. Temeperatuursverandering kan immers een explosie veroorzaken.

Share.

About Author

Leave A Reply