donderdag, juli 18

Een goed kussen voor je gezondheid

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op het eerste gezicht zie je misschien niet het verband tussen een kussen en je gezondheid. Het begrip ‘kussen’ is ruim. Het kan gaan om:

· een reiskussen dat je telkens meeneemt naar je bestemming;

· een zitkussen, bijvoorbeeld op je werk;

· een kinderkussen voor je kleine spruit;

· een kussen om te verkoelen;

· een hoofdkussen om heerlijk te slapen.

Zo’n kussen kan zowel op lichamelijk als mentaal vlak voor de gebruiker een wereld van verschil maken. Een ergonomisch kussen is een van de pijlers om zowel je lichaam als je geest evenwicht te bieden: mens sana in corpore sano.

Een ergonomisch kussen: beter voorkomen dan genezen

Een kwaal genezen vergt soms veel energie en is vaak moeilijk. Beter is om het onheil te voorkomen en preventief bezig te zijn met je gezondheid. Het is daar dat bijvoorbeeld een hoofdkussen zijn nut bewijst. Niks zaliger dan heerlijk te slapen en met ontspannen spieren op te staan. Goed uitgeslapen door het leven gaan is positief voor je concentratie en komt je prestaties op alle vlakken ten goede. Of je nu een fervent sporter bent of een bolleboos die intensief met zijn hersens aan de slag moet, een goede nachtrust op een ergonomisch kussen is een zegen.

Een ergonomisch kussen: spaar je rug

Misschien zit je een hele dag aan je computer. Los van het feit dat niet bewegen al nefast is voor je algemene gezondheid, is ook je zithouding belangrijk. Met het juiste kussen kan je veel problemen voorkomen. Uiteraard is het ideaal nu en dan een wandelingetje door het kantoor te maken en van tijd tot tijd een koffietje te halen bij de drankautomaat. Toch zijn de ontelbare uren op je stoel een stuk aangenamer in de juiste houding. Niemand heeft er baat bij gedurende jaren voorovergebogen naar een scherm te staren. Slotsom van het verhaal: informeer je over de eventuele aanschaf van een ergonomisch kussen.

Share.

About Author

Leave A Reply