donderdag, juli 18

3 tips om heerlijk te kunnen slapen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Het zorgt ervoor dat je uitgerust je dag kunt beginnen. Verder is goed slapen van belang om gezond te kunnen leven. Slaap je niet goed? Dan kun je andere klachten ontwikkelen zoals: slapeloosheid, hoofdpijn, depressie, spierpijn etc. Daarom is slapen belangrijk, je lichaam- en je geest nemen rust als je slaapt. Maar goed slapen is niet altijd even makkelijk. Hier lees je 3 tips die jou helpen om heerlijk te kunnen slapen.

Tip 1: Zorg voor voldoende ventilatie

Het is een tip die heel vaak wordt gegeven, maar het is een hele belangrijke, die helaas nog te weinig wordt toegepast. Frisse lucht is belangrijk en zorgt voor zuurstof. Met meer zuurstof slaap je beter. Zorg daarom voor voldoende ventilatie, zodat jij heerlijk kunt slapen.

Tip 2: Mediteer voordat je gaat slapen!

Meditatie is goed voor lichaam- en geest. Steeds meer  mensen mediteren omdat ze de positieve effecten ervan ervaren. Meditatie zorgt ervoor dat je even in het moment komt en je hoofd helemaal leeg kunt maken. Bovendien is het een goede manier om op je ademhaling te letten. Mediteer voordat je gaat slapen. Het zorgt ervoor dat je even helemaal tot rust komt. Je hebt geen zorgen meer en zult heerlijk slapen.

Tip 3: Dim je lichten voor je gaat slapen!

Je lichaam maakt melatonine aan als het donkerder wordt. Veel licht zorgt ervoor dat je nog steeds actief blijft. Logisch, want je geeft je lichaam het seintje dat het nog geen tijd is om te gaan  slapen omdat het licht is. Heb jij (vooral in de winter) je lampen veel aan in huis? Dim ze dan een uur voordat je gaat slapen. Je lichaam zal melatonine aanmaken, waardoor je sneller en beter in slaap zal vallen.

Eén van de belangrijkste tips die we je kunnen geven is het kopen van een goed bed. Als je een slecht bed hebt kun je niet lekker slapen. Een bed kopen kan tegenwoordig ook eenvoudig online.

Share.

About Author

Leave A Reply