donderdag, juli 18

3 tips voor betere wifi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iedereen heeft er waarschijnlijk wel eens last van, maar er is niks zo irritant als slechte of trage wifi. Vooral tijdens het downloaden van grote bestanden of het streamen van films. Trage wifi kan verschillende oorzaken hebben, soms ligt het aan de aanbieder van de wifi, of de snelheid van je abonnement. In dit artikel geven we een aantal tips waar jij je wifi mee kan verbeteren. Ook kun je veel tips vinden in de wifi gids van DvD ICT.

  1. Verplaats de router

De plaats van de router kan veel schelen in het bereik van de wifi. De verbinding met wifi is draadloos, maar gaat helaas niet door betonnen muren heen. Als je router in de meterkast ligt, is je wifi waarschijnlijk trager dan wanneer je de router in de woonkamer legt. Ook is het belangrijk dat de router wat hoger ligt en dus niet op de grond. Maak je gebruik van een modemrouter? Overweeg dan om het access point hier uit te schakelen en een tweede router aan te schaffen. Deze router kun je dan op een andere plek in het huis wegleggen. 

  1. Terug naar de kabel

Wifi is een mooie uitvinding en handig te gebruiken met de meeste apparaten, maar van een groot aantal verbonden apparaten wordt de verbinding trager. Wil je echt snellere wifi? Sluit dan apparaten met een LAN/ethernet poort opnieuw aan op de kabel. Zet daarna de wifi uit van deze apparaten, zo weet je zeker dat deze apparaten geen wifi meer kunnen gebruiken. Bij een Windows computer met Windows 10 verandert als het goed is het wifi-icoontje in een kabel icoontje.

  1. Meerdere toegangen

Deze tip is voor als je op sommige plaatsen wel goede wifi hebt en op andere plaatsen (nog) niet. Je kunt dan meerdere access points plaatsen, zo verdeel je het bereik in het huis. Door in bepaalde ruimtes een extra access point te plaatsen en deze een andere uitgang te geven van de modem kun je een subnetwerk creëren. Vraag voor advies een ICT-expert om hulp.

Er zijn nog meer manieren om jouw wifi te verbeteren. Ga op zoek naar een oplossing die werkt voor jouw verbinding. Voor je een oplossing kunt vinden, moet je waarschijnlijk eerst het probleem vinden. Je kunt een aantal tests uitvoeren. Wissel als het nodig is van aanbieder. 

Share.

About Author

Leave A Reply