5 praktische tips bij een seniorenverhuizing

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met de groeiende vergrijzing die gestaag toeneemt, zit het verhuizen bij ouderen in de lift. Seniorenverhuizing is de dag van vandaag een booming business. Actie Verhuizingen speelt hier de jongste jaren handig op in. De reden ligt voor de hand. Familieleden of vrienden hebben niet altijd de nodige tijd om een verhuis te regelen of weten niet heel goed hoe ze een verhuis voor ouderen moeten aanpakken. Volgende 5 invalshoeken mogen niet over het hoofd worden gezien.

1. Herinneringen leeghalen in de oude woning

Voor ouderen is het niet altijd even makkelijk afstand te nemen van waardevolle spullen in de oude woning. Het is heel belangrijk om er voor te zorgen dat het inpakken niet alleen moet plaatsvinden. Ofwel laat je de spullen inpakken door een gespecialiseerd verhuisbedrijf zoals Actie Verhuizingen die weten hoe ze seniorenverhuizingen het beste aanpakken ofwel zal je een bepaalde datum moeten afspreken met familieleden of kennissenkring. Doe alles in samenspraak met de betrokken ouder die gaat verhuizen.

2. Actie Verhuizing houdt rekening met emotionele waarde

Een oudere verhuizing ligt wel een tikkeltje anders dan een normale verhuizing. Vooral de emotionele waarde speelt hierbij een cruciale rol. Bij senioren verhuizingen komen vaak ook extra diensten bij kijken. Denk maar aan het plaatsen van meubelen of gordijnen tot het volledige verhuistraject met een schoonmaakservice en het in- of uitpakken van de spullen. Dit gebeurt altijd in wederzijds overleg met de betrokkene zelf.

3. Wat te doen met de overbodige spullen

Voor ouderen gaat vaak een verhuis gepaard met de intrek naar een minder grote woonst. Dit zorgt ervoor dat niet alle meubels en spullen mee kunnen worden verhuisd en dat spullen met emotionele waarde wel eens achter moeten blijven. Een verhuisonderneming zoals Actie Verhuizingen zorgt ervoor dat de overgebleven spullen naar een nabijgelegen kringloopwinkel worden gebracht als de erfgenamen geen belangstelling hiervoor tonen. Als ook zij geen belangstelling tonen, gaat alles richting stort.

4. Het regelen van het administratieve gedeelte

Verhuizen betekent ook dat er enkele administratieve taken moeten worden vervuld. Denk maar aan de gegevens van het nieuwe adres, het stopzetten van de energiefacturen zoals elektriciteit en gas of het telefonisch abonnement. Op deze manier kunnen ouderen op beide oren slapen dat het administratieve gedeelte tot in de puntjes is geregeld.

5. De nieuwe woning instapklaar maken

Bekijk of een verhuisbedrijf voor ouderen extra diensten voorziet zoals de nieuwe woonst instapklaar maken. Klusjes zoals het aansluiten van de tv of het ophangen van schilderijen worden vaak door een verhuisbedrijf uit handen genomen.

Share.

About Author

Leave A Reply