donderdag, juli 18

Alles over de trendy kleur blauw

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Blauw is trendy. De kleur is een echte blijver in interieur trends, en de komende jaren lijkt daar ook geen verandering in te komen. Blauw kan, afhankelijk van de tint, veel verschillende en ook tegengestelde emoties oproepen. Misschien is dat wel de grootste reden voor het feit dat blauw vaak terug komt als je vraagt wat de kleurentrends voor het komende jaar worden. Met blauw kun je alle kanten op.

Het gevoel van blauw

Blauw kan tegengestelde emoties opwekken, afhankelijk van de tint die je kiest. Blauw is een kleur die rust brengt en een frisse uitstraling heeft. Het staat voor reinheid. Maar aan de andere kant kan het ook kil, formeel en zakelijk overkomen. En sommige mensen worden droevig van de kleur blauw.

Vooral lichtere blauwtinten wekken vertrouwen en geeft mensen een welkom gevoel. Je ziet de kleur dan ook vaak in bedrijfslogo’s. Kijk maar eens naar de tinten die social media platformen gebruiken. Het zijn ook de tinten die kalmte, frisheid en rust in een interieur brengen. Hardblauw is heel zakelijk en formeel, het kan heel beslissend en zelfverzekerd overkomen.

Als je kiest voor blauw in je interieur, vraag je dan eerst af welk gevoel het bij jou en je eventuele huisgenoten oproept en welk effect je met blauw wilt bereiken. Wil jij zelfverzekerd overkomen in je interieur? Verf of behang een hele muur in een donkere tint blauw en combineer dit met meubelen met een recht en strak design. Wil je een rustige ruimte waar balans en harmonie heersen? Dan kies je voor een lichtere tint.

Waar pas je blauw toe in huis?

Waar pas je blauw toe in huis?

Blauw kun je combineren met bijna alle kleuren. Je hoeft dus geen hele ruimte in blauw te hullen om een mooi effect te krijgen. Een blauwe muur in de woonkamer doet het heel goed als je harmonie in huis wilt. De kleur brengt balans, mits je de accessoires daar goed op aanpast. Wat blauwe kussens op de bank bijvoorbeeld, blauwe gordijnen van Veneta.com of een blauw vloerkleedje.

Licht blauw werkt ook heel rustgevend in een werkkamer als je het combineert met bijvoorbeeld groen voor inspiratie en concentratie. En de badkamer is de uitgelezen ruimte om (licht)blauw toe te passen. De ruimte waar je even helemaal tot rust komt onder de douche of in bad.

Share.

About Author

Leave A Reply