Alles wat je moet weten over de afmetingen van een eigen spa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voor veel mensen is het een droom om een eigen spa of sauna te hebben. Je hebt altijd de mogelijkheid om vanuit huis te ontspannen. Op een relatief klein stuk van je grond heb je al snel de ruimte voor maximale ontspanning. De gewenste afmetingen van een spa zijn wel belangrijk om mee te nemen wanneer je er eentje gaat aanschaffen. Waar moet je op letten bij de keuze voor jouw spa? Wij vertellen jou hier graag wat meer over hoe je de afmetingen van een spa kunt bepalen. 

Hoeveel personen gaan er gebruik van maken? 

Een jacuzzi wordt vaak door meerdere mensen tegelijk gebruikt. Dit is gezellig en zo kun je samen met vrienden of familie ontspannen. De Myline spa van Elite Wellness is een voorbeeld van een populaire jacuzzi. Deze spa geeft jou de mogelijkheid om te genieten van je partner, vrienden of gezin. We geven je graag wat richtlijnen voor de ruimte die je moet vrijhouden in verschillende situaties. Er zijn modellen verkrijgbaar voor twee personen, deze zijn 1,5 meter bij 2 meter. Wanneer je liever voor een spa voor vier personen gaat, moet je rekening houden met 2 bij 2 meter. De kleinste spa voor zes personen is 2,4 bij 2,4 meter. Als laatste zijn er nog spa’s voor acht personen, deze bij vaak 3,5 bij 2,5 meter. Denk dus van tevoren na over hoeveel personen er gebruik gaan maken van de spa en hoeveel ruimte je tot jouw beschikking hebt. 

Hoe zwaar is een spa?

Een spa brengt heel wat gewicht met zich mee. Het technische gedeelte, de kuip en het water wat erin zit samen wegen al snel een groot aantal kilo’s. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de ondergrond waar de spa op komt te staan. Een spa voor twee personen is ongeveer 230 kilo en heeft een inhoud van 550 liter. Hoe groter de modellen, hoe zwaarder ze worden. Maar het grootste verschil in het gewicht zit hem in hoeveel water erin kan. 

Ligplaatsen in een spa

Eerder in het artikelen hadden we het over met hoeveel personen je in een spa kan van een bepaalde afmeting. Er is daar uitgegaan van een situatie waarin iedereen zit in de spa. Wanneer je meer ligplaatsen wilt, wordt de spa automatisch ook groter. Een spa waar je met z’n tweeën in kunt zitten, heeft bijvoorbeeld maar één ligplaats, houd hier dus rekening mee.

Share.

About Author

Leave A Reply