donderdag, juli 18

Tips nodig voor een relatiegeschenk?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Om goede relaties te onderhouden met klanten of zakenpartners is een relatiegeschenk vaak de beste oplossing. Maar wat is nou een goed relatiegeschenk? En waar moet je op letten? In deze blogs zetten wij een paar tips voor je op een rijtje om het voor jou wat makkelijker te maken.

1. Maak het persoonlijk

De eerste en misschien wel belangrijkste tip is: maak het persoonlijk! Je hoeft echt niet voor elke relatie of klant een persoonlijk cadeautje te kopen, maar zorg wel dat je er een kort berichtje of kaartje bij schrijft of op een andere manier een persoonlijke draai aan het geschenk geeft. Heb je een kleiner bedrijf en ben je wel in de mogelijkheid om iedereen net even wat anders te geven? Doe dat dan! Je zult merken dat dit erg op prijs gesteld wordt en wonderen kan doen voor de onderlinge banden.

2. Geef het een luxe uitstraling

Je kunt op simpele wijze een luxe uitstraling aan je relatiegeschenk geven. Verpak de geschenken eens in mooie cadeautasjes. Hiermee creëer je een beetje het goodiebag-idee en eerlijk is eerlijk, het is ook gewoon praktisch. Bovendien kun je je logo of bedrijfsnaam op het cadeautasje laten drukken of een (persoonlijke) boodschap. Je kunt zo’n cadeautasje gebruiken voor meerdere spullen, maar er zijn ook kleinere tasjes voor als je een fles wijn cadeau doet.

3. Zorg dat er een idee achter zit

Klinkt wellicht als een open deur, maar het is belangrijk dat er ook daadwerkelijk over het geschenk is nagedacht. Is het voor een speciale gelegenheid als een jubileum, of heb je een nieuw bedrijfspand? Zorg dan dat het daarop aansluit. En als je dan toch bezig bent, zorg dat het ook iets is waar de ander wat aan heeft. Denk daarbij aan een powerbank met je logo erop, of eten of drinken. Het is natuurlijk hartstikke leuk, een pet met je bedrijfslogo erop, maar de kans is klein dat je klanten er ook daadwerkelijk mee gaan rondlopen.

4. Wees maatschappelijk verantwoord

Zaken als duurzaamheid en inclusiviteit zijn erg belangrijk en het is dan ook goed om daar in je relatiegeschenk aandacht aan te besteden. Geef dus geen cadeaus die slecht zijn voor het milieu en bedenk goed aan wie je een fles wijn geeft. In sommige culturen en religies is alcohol niet gebruikelijk of gewenst, dus dan zit je niet op een fles wijn te wachten.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply