Alles wat je moet weten over groothandels

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iedereen weet ongeveer wel wat een groothandel is en is zeer waarschijnlijk ook wel eens via via in contact geweest met één. Groothandels zorgen ervoor dat je bepaalde producten in grote getale kan kopen. Bedrijven zullen dus vaak hun inkopen doen bij groothandels. Neem bijvoorbeeld speelgoedwinkels die aan de kassa chocola of ander snoepgoed proberen te verkopen, deze halen dit alles per partij bij de groothandel. De prijs per stuk gaat op deze manier namelijk omlaag.

Wat is een groothandel precies?

Zoals gezegd zullen de meeste mensen wel weten wat een groothandel inhoudt. In het Nederlands woordenboek worden groothandels omschreven als handelsorganisaties. Dit wil zeggen dat de goederen en diensten die zij verkopen, precies op deze manier bij hen binnen zijn gekomen. Wanneer we even bij het voorbeeld van het snoepgoed blijven, kun je dus wel stellen dat het snoepgoed voor de groothandel in precies dezelfde staat binnenkomt als dat het uiteindelijk aan de speelgoedwinkel wordt verkocht. Zoals gezegd benaderen bedrijven groothandels wanneer ze op zoek zijn naar een partij producten. De groothandel koopt deze producten echter in nog grotere partijen op bij soms zelfs verschillende producenten om ze op deze wijze in kleinere partijen door te verkopen aan bedrijven.

Soorten groothandels

In Nederland kennen we verschillende soorten groothandels. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen de daadwerkelijke groothandel en de detailhandel. De detailhandel levert goederen en diensten aan consumenten, waar een groothandel deze levert aan ondernemingen. In het rijtje van groothandels vind je vooral namen als Sligro en Makro. Deze leveren bepaalde goederen en diensten aan vooral de horecasector. Hotels, restaurants en café’s gaan naar deze vestigingen toe en kopen hier dus tegen een partijprijs een aantal producten. Deze bedrijven verkopen de producten op hun beurt weer aan consumenten. Op deze manier wordt er dus onderscheid gemaakt tussen de detailhandel en de groothandel.

Soorten producten

In Nederland kennen we dus, zoals al gezegd, de groothandels met name onder de namen Sligro en Makro. Deze bieden speciale producten aan, maar het aantal groothandels gaat eigenlijk veel verder dan deze twee. Denk bijvoorbeeld eens aan een nagel groothandel of een tuingereedschap groothandel. De producten die je hier vindt, vind jje niet snel bij een Sligro of Makro en deze producten zullen dus bij andere groothandels verkocht worden. Er ligt dus nog een hele wereld achter de groothandels waar de meeste personen niet bij stil staan. Gelukkig ben jij nu op de hoogte!

Share.

About Author

Leave A Reply