donderdag, juli 18

Alternatieven voor een siertuin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Siertuinen worden steeds minder populair, ze vergen veel onderhoud het hele jaar door. Wanneer dit onderhoud niet goed wordt uitgevoerd kunnen de kosten snel oplopen, werk stapelt zich op en voordat je het weet is zelfs een professioneel hoveniersbedrijf enkele dagen bezig voordat het volledig is opgeruimd. Siertuinen zijn vaak strak, stylish en ruim. Is dit niet iets voor jou? Overweeg dan een moestuin met een prachtige Ligusterhaag die je bij Hagen-plant hebt gekocht.

Een moestuin

Moestuinen worden steeds populairder, Nederlanders vinden het leuk om zelf hun groenten te verbouwen en duurzamer te leven. Zo installeren we massaal tuinkassen voor onze tomaten en beginnen we zelf met composteren. Het houden van dieren in tuinen komt ook steeds vaker voor. Zo houden we kippen om ons GFT afval te verminderen en houden we enkele bijenvolken in onze tuin voor onze vruchten en groenten. Er worden gehele ecosystemen in onze tuinen gebouwd en dat is goed voor het milieu, en onze portemonnee. Naast benzine worden boodschappen en energie steeds duurder. Nederlanders proberen op deze manier een stuk meer zelfvoorzienend te worden.

Wellness

De dagelijkse stress wordt voor velen steeds groter. We ervaren steeds meer druk door alle taken die ons te wachten staan. Hierdoor hebben we een grotere behoefte aan rust en ontspanning. Maar niet iedereen heeft toegang tot een luxe spa of wellness. Kies er daarom om van je eigen tuin een echte wellness te maken. Laat een prachtige sauna of hottub inbouwen omringd door heerlijke bloemen. Zo kun je na een drukke dag thuis alle rust en ontspanning vinden die je lichaam nodig heeft.

Aanleunwoningen

Ook komen aanleunwoningen steeds vaker voor, ouders of anderen besluiten om financiële redenen dicht bij elkaar te wonen. Het kan ook gaan om mantelzorgers die voor hun eigen ouders zorgen. Anderen besluiten hun eigen garage om te bouwen tot appartement om hier maandelijks huur van te ontvangen.

Begin vandaag nog!

Komt het vanuit een financiële afweging of ben jij van plan meer milieubewust te gaan leven? Denk er vooral niet te lang over na maar begin met het veranderen van je tuin! Zo kun je er deze zomer nog van genieten. Ben jij op zoek naar meer tips over het juist inrichten van je tuin? Klik dan op voorgaande link.

Share.

About Author

Leave A Reply