donderdag, juli 18

Wat doe ik tegen een lekkend dak?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een lekkend dak is natuurlijk niet goed en wilt u het liefste vermijden. Dat lukt echter niet altijd en dan kun je het beste zo snel mogelijk het probleem aanpakken. Daklekkage kan namelijk zorgen voor waterschade, rottend hout, vochtplekken en algemene schade aan de constructie van uw huis. Of erger, schimmels en zwammen die kunnen zorgen voor allergische reacties en slecht zijn voor uw gezondheid. Een daklekkage in Breda kan goed verholpen worden door een specialist.

De oorzaken van een daklekkage

Een lekkend dak kan door verschillende oorzaken ontstaan. Veelal komt lekkage voor bij platte daken die al een tijdje meegaan. Vaak is er na 10 jaar een verhoogd risico op lekkage. Dat heeft te maken met de vele naden die zich in platte daken bevinden. Platte daken worden meestal afgewerkt met dakleer en dat wordt vastgemaakt met bijvoorbeeld bitumen, waaruit de naden dan bestaan. Die naden kunnen gaan scheuren als gevolg van het weer. Zo kan het materiaal krimpen of uitzetten als het vriest of juist heel warm is. Door herhaaldelijk krimpen en uitzetten van die naden worden ze zwakker en gaan ze uiteindelijk scheuren.

De dakgoot kan ook de veroorzaker van een lekkend dak zijn. Als de dakgoot dicht zit kan het water slecht weg, of zelfs helemaal niet. Dit kan bijvoorbeeld komen door bladeren of vogelnestjes. Valt er dan veel neerslag, dan kan het water niet weg en blijft het op het dak staan. Dat water zal dan de dakbedekking gaan aantasten en er uiteindelijk doorheen komen. Dit is wederom een groot probleem bij platte daken.

Welke oplossingen zijn er voor mij?

Als u een lekkend dak heeft moet dat natuurlijk zo snel mogelijk verholpen worden. Een veelgebruikte en in de meeste gevallen beste oplossing is bitumen. Zeker bij platte daken is dat bij uitstek de methode om het probleem in de toekomst te voorkomen. U ziet dit dan ook veel op de daken van kantoorpanden, bedrijfspanden en garages. Ook wordt het gebruikt op de daken van aanbouwen en keukens, maar ook op dakkapellen en tuinhuisjes.

Bitumen is een natuurlijk materiaal dat uit aardolie verkregen kan worden, maar het kan ook op zichzelf ontstaan zonder dat daar menselijke inbreng aan te pas hoeft te komen.

U leest hier meer over het onderhouden van uw dak.

Share.

About Author

Leave A Reply