donderdag, juni 13

Creëer een tuinsfeer op je balkon of dakterras met kunstgras!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de zomer is het echt heerlijk om buiten in het zonnetje te genieten op je gazon. Helaas heeft alleen niet iedereen een grote tuin ter beschikking en als je bijvoorbeeld in een appartement woont, dan heb je überhaupt geen tuin. Gelukkig zijn er wel manieren om alsnog een tuingevoel te krijgen met kunstgras. Dit kan dus ook op een balkon of dakterras! Kunstgras is tegenwoordig nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden en daarom is het perfect om er een groene sfeer mee te creëren, ook als je geen tuin hebt. Lijkt dit jou ook wat? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we een aantal tips als je kunstgras wilt aanleggen!

Zorg voor egale basis

Voordat je begint met het aanleggen van kunstgras is het belangrijk om eerst te zorgen voor een egale basis. Een balkon met veel bulten en kuilen moet je dus eerst egaliseren. Een egale ondergrond zorgt ervoor dat het kunstgras er beter uit komt te zien en daarnaast zorgt het er ook voor dat het kunstgras minder snel slijt. Zo kun je langer genieten van een groen gazon op je balkon of dakterras!

Een goede ondervloer

Is de ondergrond helemaal glad? Dan moet er eerst een ondervloer komen voordat je er kunstgras op legt. Bij een balkon met een harde ondergrond zoals beton is een ondervloer gemaakt van foam voldoende. De ondervloer zorgt er ook voor dat het kunstgras langer mee gaat. Ook zal het kunstgras minder makkelijk verschuiven en loopt het prettiger. Dit laatste is echt merkbaar als je graag met blote voeten loopt! 

Kunstgras aanleggen

Is de ondergrond egaal gemaakt en ligt er een ondervloer op? Dan kun je nu beginnen met het aanleggen van kunstgras. Je kunt het kunstgras het beste uitrollen met de vezels richting je huis. De grassprietjes zien er na het uitrollen vaak nog een beetje platgedrukt uit, dus ga er met een bezem even overheen om de sprietjes weer meer leven in te blazen. 

Waar kunstgras kopen?

Kunstgras op het dakterras of balkon is de laatste jaren steeds populairder geworden. De kunstgrassoorten die geschikt zijn voor je balkon of dakterras zijn tegenwoordig dan ook op veel plekken te koop. Je kunt bijvoorbeeld naar de bouwmarkten gaan om kunstgras te kopen, maar winkels zoals de Action verkopen soms ook rollen kunstgras. Verder zijn er ook talloze webshops waar je kunstgras kunt bestellen. Wil je goede kwaliteit kunstgras, dan raden wij aan om naar een kunstgras-specialist te gaan. Hij of zij kan je goed adviseren en daarnaast weet je zeker dat je kunstgras gazon nog jaren mee zal gaan. Twijfel je nog over welke soort en kleur je moet kiezen, dan kun je bij sommige kunstgras-aanbieders ook staaltjes aanvragen!

 

Share.

About Author

Leave A Reply