maandag, oktober 7

Hoe wordt je een gastgezin?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een uitwisseling is voor veel jongeren een droom. Ze gaan die droom dan bij een organisatie regelen zoals yfu.nl. De uitwisseling is niet alleen voor de uitwisselingsstudent leuk. Deze ervaring is ook speciaal voor een gastgezin. Je neemt iemand in huis die je niet kent en je bouwt een nieuwe band op. Je vangt dan voor een bepaalde periode iemand op. Je bent dan verantwoordelijk voor de persoon die bij jouw gastgezin wordt aangewezen. Ben jij nou benieuwd hoe je een gastgezin wordt en waarom dit een mooie kans is? Lees dan dit artikel verder!

Hoe kan je ervoor zorgen dat jij een gastgezin wordt?

Als jij ook dit mooie avontuur aan wilt, kan dit heel gemakkelijk. Je kan daar bij veel organisaties terecht. Zij zijn allemaal heel geïnteresseerd in jouw aanbod. Er zijn nooit genoeg gastgezinnen. Het is dan van belang dat je de organisatie een berichtje stuurt met waarom je dit wilt en wat je interesses zijn. Een korte introductie is van belang. Dan wordt er vervolgens een afspraak met je gemaakt en dan kan er geregeld worden, dat jij een uitwisselingsstudent krijgt toegewezen. Je wordt gekoppeld aan een scholier, maar je ook zelf beslissen of jij de student bij jouw gezin vindt passen. Zo heb je er zelf ook nog iets over te zeggen. Een scholier moet naar een gastgezin gewezen worden. De scholier mag niet leven zonder een volwassenen in huis. De belangrijkste voorwaarde van het worden van een gastgezin, is dat je ingeschrevenen staat bij de BRP van de gemeente waar je woont. Je moet ook in staat zijn voor een stabiele en veilige situatie te kunnen bieden aan de student. 

Krijgen gastgezinnen een financiële vergoeding?

Een gastgezin biedt zelf hun gastgezin aan. Daarom krijgen gastgezinnen geen financiële vergoeding. Gastgezinnen krijgen wel een vergoeding om de kosten van de verzorging van het kind te dekken. De bedragen kunnen hiervoor heel erg variëren. Dit is afhankelijk van de soort opvang.

Waarom zou je gastgezin willen worden?

Het is een mooie ervaring. Zo leren beide kanten elkaars cultuur en zo ontwikkel je allebei jezelf. Als gastouders leer je ook hoe je het best met een andere kan communiceren en helpen. Dat is lastiger dan je denkt als je allebei een andere cultuur hebt. Je leert er dus een hoop van. Het is ook bijzonder, want je krijgt voor een tijdje een nieuwe gezinslid. Dit is voor veel mensen ook een goede voorbereiding, voordat ze zelf aan kinderen beginnen. Gastouder worden is ook ideaal voor mensen die geen kinderen kunnen krijgen. Zo zitten ze niet heel hun leven vast aan bepaalde kinderen, maar hebben ze toch een verantwoordelijkheid.

Share.

About Author

Leave A Reply