De interieurtrends van 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2021 is alweer bijna halverwege en er komen steeds meer trends om de hoek kijken. Interieur is een belangrijk onderdeel van dit jaar, aangezien we allemaal een groot deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Om het thuis zo gezellig mogelijk te maken is het dan ook van belang dat je jouw woning naar eigen wens inricht. Wij geven je tips over hoe je dit kunt doen aan de hand van de interieurtrends van 2021.

Breng kleur in huis

Omdat het allemaal al saai genoeg is en we op zoek zijn naar gezelligheid is kleur een passend antwoord. Als je aan kleur in huis denkt kun je direct alle muren een verschillende kleur verven, maar dat is uiteraard niet nodig. Door een vrolijk boeket bloemen op de keukentafel te zetten bereik je ook al een gewenst effect. Heb je geen tijd of geld om iedere week een nieuwe bos bloemen te kopen? Dan is een droogbloemen boeket wellicht wat voor jou. Deze bloemen brengen kleur in huis, maar blijven vele malen langer mooi dan verse bloemen. 

Natuurlijke materialen

Door natuurlijke materialen te combineren met vrolijke kleuren zorg je voor rust en vrolijkheid in huis. Natuurlijke materialen zoals leer en hout stralen rust en luxe uit, terwijl de kleuren in huis dan weer een speels en tegenovergesteld effect hebben. Leer en hout dienen zich uitstekend als basis van jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een leren bank en een houten vloer en ga hieromheen de rest van jouw interieur plannen. 

Een plek voor jou alleen

Om thuis echt gelukkig te worden is het van belang dat er voor iedereen een plek is om zich terug te trekken. Woon je samen met je partner en kinderen? Dan is dit dé interieurtrend waar jij je waarschijnlijk het meest in kan vinden. Om een plek met rust te creëren kun je een extra slaapkamer omtoveren tot kantoor of hobbyplek, maar heb je ook al eens nagedacht om een stuk van de woonkamer hiervoor om te bouwen? Je kunt in dat gezellige hoekje een glazen wand plaatsen en daarachter komt dan jouw favoriete nieuwe plekje. In deze plek zul je moeten waken met te veel accessoires en details. Je kunt de plek het best zo simpel en rustgevend mogelijk inrichten. 

Allerlei printjes

Net zoals we het liefst veel kleuren in huis zien, worden printjes in allerlei vormen ook steeds populairder. Denk hierbij aan dierenprint zonder dat het ordinair wordt, maar ook oosterse kleden stijgen in populariteit. Een muur die behangen is met een drukke print is terug van weggeweest, als je het maar goed weet te combineren. Rust en drukte die samenkomen is een prima zet om het thuis gezellig te maken. 

Jij kunt direct aan de slag met droogbloemen kopen, natuurlijke elementen en drukke prints in huis halen en vergeet geen plek voor jezelf te creëren. Laat vooral je eigen stijl doorschemeren in jouw interieur en vergeet de details niet.

Share.

About Author

Leave A Reply