De tuinmeubeltrends 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is weer tijd – de herfst is net om de hoek! Het perfecte moment om de tuin een nieuwe, frisse uitstraling te geven. We hebben de nieuwste tuinmeubeltrends voor je samengesteld, zodat je je weg kunt vinden en geïnspireerd kunt worden! Je kunt ook een kijkje nemen bij de nieuwste, trendy tuinmeubelcollectie uit 2020!

Trend 1: Duurzaam & met een lange levensduur

Sinds enkele jaren wordt het thema duurzaamheid steeds belangrijker. Dit geldt ook voor tuinmeubilair. Vooral het afgelopen jaar is de vraag naar duurzame tuinmeubelen sterk gestegen. Dit wordt ook weerspiegeld in de trends voor 2020. 

Trend 2: Tuinmeubilair van Touw 

Wat we dit jaar ook veel zullen zien in de tuinen is het gebruik van Touw. Touw is een extreem sterk materiaal waarop je ook heel comfortabel kunt zitten. Tuinmeubelen van Touw geven je tuin een bijzonder chique en moderne uitstraling. Touw kan op veel verschillende manieren worden gecombineerd.

Trend 3: Natuurlijk teakhout 

We leren de natuur meer waarderen en dat is ook terug te zien in het huidige tuinmeubilair. De natuurlijke uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen is weer helemaal modern. Teakhouten tuinmeubelen zijn momenteel erg trendy. Je kan er op letten of het teakhout SVLK gecertificeerd is. Dit betekent dat het teakhout legaal en duurzaam wordt geteeld en van hoge kwaliteit is.

Trend 4: Robuust en solide 

Robuuste en degelijke tuinmeubelen hebben een bijzonder moderne uitstraling en passen in elke tuin. Kenmerkend voor deze tuinmeubelen zijn stabiele aluminium frames en massieve tafelbladen. Ze geven de tuin een moderne uitstraling en zijn extreem robuust en duurzaam. Zo kun je lang van je tuinmeubelen genieten!

Trend 5: Het hele jaar door buiten in de tuin

Ook dit jaar zijn loungemeubelsets met kussens van het All Weather-materiaal erg trendy! Zo’n loungemeubelset kan het hele jaar door zonder problemen buiten staan en is daarom heel gemakkelijk schoon te maken. Je kunt dus op elk moment genieten van het buiten zijn. Een ander voordeel: Je tuin ziet er nooit leeg uit, maar altijd gezellig!

Trend 6: Tafelvuur en tuinlampen 

Kleine tafelvuren en gezellige tafelhaarden zorgen voor warme, lange zomeravonden in elke tuin. Daarom zijn ze vooral populair in 2020! Met deze speciale extra’s kun je zowel in de koudere maanden als op lange avonden langer buiten zitten. Ze zorgen ook voor een bijzonder gezellige sfeer! Veel vuurtafels zijn op gas en zijn daarom eenvoudig te reinigen en rookvrij! Tuinlampen zijn vaak voorzien van zuinige LED-lampen. Sommige kunnen zelfs worden opgeladen met zonlicht – zeer duurzaam! 

Trend 7: Combinatie van aluminium en teakhout

De combinatie van robuust aluminium en natuurlijk teakhout maakt je terras tot een echte blikvanger! Aluminium is roestvrij en zeer eenvoudig te onderhouden en geeft je tuin de moderne uitstraling, die perfect wordt aangevuld met de natuurlijke warmte van teakhout. Het is dan ook geen wonder dat deze materiaalcombinatie in 2020 erg trendy is.

Trend 8: Minimalistisch

Minimalistisch vormgegeven tuinmeubelen geven je tuin een elegante uitstraling. Ze stralen ook rust uit en zijn daarom ideaal om te ontspannen en rust te vinden. Met minimalistisch vormgegeven tuinmeubelen kom je vaak keramiek tegen, omdat dit materiaal heel dun en eenvoudig te verwerken is en natuurlijk en neutraal van kleur. Tegelijkertijd is het een uiterst hoogwaardig en krasbestendig materiaal.

Trend 9: Ronde en ovale vormen 

Een andere trend die zich dit seizoen voordoet, zijn de ronde en ovale vormen. Deze vormen creëren een open en vriendelijke sfeer en nodigen uit tot levendige gesprekken. Een ronde tafel maakt het veel gemakkelijker om met iedereen te communiceren. Tuinmeubelsets met een ronde tafel zijn daarom ideaal voor diegenen die hun vrije tijd graag in een gezellige sfeer willen doorbrengen.

Trend 10: Licht en open

Zelfs in 2020 zullen open tuinmeubelen erg populair blijven. Door gebruik te maken van open ontworpen kaders (die je hier kunt doorzien) ontstaat er een ruimtelijk beeld. Dit kan zowel met een aluminium frame als met het nieuwe trendmateriaal Rope als open zitplaats.

Trend 11: Plastic

De kwaliteit van kunststof tuinmeubelen is de laatste jaren enorm toegenomen. Dit jaar is het gebruik van plastic in de productie van tuinstoelen bijzonder populair. De nieuwe kunststof tuinstoelen zijn niet alleen zeer modern vormgegeven, maar hebben nog vele andere voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en gemakkelijk te verplaatsen door hun lage gewicht. Ideaal tuinmeubilair dus!

Trend 12: Natuurlijke kleuren & materialen 

Om te kunnen ontspannen en tot rust te komen in de tuin zijn comfortabele tuinkussens en stoelhoezen een must. Een trend die hier steeds populairder wordt, is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Tuinkussens met een natuurlijke structuur en subtiele groene, bruine en grijze natuurlijke kleuren zijn momenteel erg in de mode. De kleuren kaki, olijfgroen, ivoor en mistig grijs bijzonder geschikt voor deze trend. Hier vind je meer informatie over de verschillende tuinkussens en welke het beste bij je past.

Share.

About Author

Leave A Reply