Unplugged Wedding: mobiele telefoon verbod op de bruiloft als een nieuwe trend!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maak van uw bruiloft een mobiele telefoon vrije zone met de nieuwe bruiloft trend Unplugged Wedding! Lees hier welke voordelen deze trend heeft voor uw bruiloft en hoe u deze eenvoudig kunt implementeren!

Ongetwijfeld: mobiele telefoons zijn een essentieel onderdeel van ons leven geworden. Via de smartphone leven we steeds vaker in sociale netwerken, maken we foto’s, zijn de klok rond beschikbaar. Veel mensen verlaten nooit hun huis zonder hun geliefde mobiele telefoon. Daarbij missen we vaak het plezier van het echte leven. Maar dat is nu voorbij – in ieder geval bij bruiloften! Omdat de nieuwe bruiloft trend heet: Unplugged Wedding.

Het lijkt niet meer dan normaal om onze intieme momenten te willen delen met honderden volgelingen – ook al herkennen we de meeste misschien niet als we ze op straat tegenkomen. En zelfs tijdens bruiloften zijn we druk bezig met het plaatsen en uploaden van foto’s op Instagram en deze te delen in de verhalen.

Steeds meer bruidsparen nemen daarom de beslissing voor hun bruiloft: er is een mobiel telefoonverbod! Alle elektronische apparaten moeten thuis blijven of in ieder geval in uw zak blijven. De laatste maanden hebben steeds meer bruidsparen tijdens hun ceremonies een “gsm-vrije zone” ingericht om te genieten van het moment zonder elektronische afleiding. Deze voordelen vloeien voort uit deze beslissing:

1. onverdeelde aandacht voor de bruid en de bruidegom

Hoe lang is het eigenlijk geleden dat we een heel lang, interessant gesprek hadden met een persoon en de lol hoefde op dat moment niet per se op enige sociale media te worden gepubliceerd? De “face-to-face” maakt tegenwoordig steeds meer plaats voor het scherm. Dit fenomeen kan ook worden waargenomen op bruiloften: Terwijl het bruidspaar zijn geloften voor de gasten verwisselt, zijn sommigen bezig met het vinden van de juiste filter voor het zojuist genomen shot en vervagen de emoties van het moment naar de achtergrond. Bijna een beetje egoïstisch, immers, de onverdeelde aandacht op deze dag moet worden gegeven aan het bruidspaar.

2. geen storende factor op trouwfoto’s en voor de fotograaf

Kondig direct aan het begin van de bruiloft aan of vertel uw bruiloftsgasten al in de huwelijksuitnodigingen dat u tijdens uw bruiloft zonder elektronische apparaten wilt doen. Natuurlijk wil iedereen zijn eigen herinneringen aan deze bijzondere dag vastleggen, maar waar zijn professionele trouwfotografen of videografen voor? Het is veel mooier om foto’s te hebben van familie en vrienden dan van smartphones die languit in de lucht hangen. Niet alleen storen deze telefoons het foto-onderwerp, maar ze maken het ook moeilijk voor trouwfotografen om hun werk te doen, die zelfs kunnen mopperen als ze door de foto heen scharrelen terwijl ze een persoonlijke foto maken. Bovendien kan de flitser van de mobiele telefoon camera de opnames van de professional verstoren. Ervaren fotografen weten hoe ze met dit probleem om moeten gaan en kunnen ook smartphones in het beeld integreren om een groot effect te creëren.

3. geen ongewenste foto’s op sociale media

Zeker, voor de toekomst moet en mag deze dag worden vastgelegd, en zeker niemand heeft iets tegen een paar snapshots, maar daarom huren ze ook een professionele fotograaf in. Als u niet wilt dat er privéfoto’s van uw bruiloft online worden gezet, moet u dit duidelijk met uw gasten communiceren, het gaat immers ook om uw privacy. Als gast moet je vooraf toestemming krijgen van het bruidspaar.

4. alternatief voor werkgelegenheid: Fotodoos

Als u bang bent dat uw gasten zich gaan vervelen en geen plezier hebben zonder hun geliefde smartphone, huur dan gewoon een fotobox. Met deze gadget zijn de gasten bezig en krijgen ze eindelijk hun eigen souvenir foto’s, die ze direct na het feest mee naar huis kunnen nemen. Als je nog steeds bang bent dat vrienden en familie zich gaan vervelen, zijn er genoeg andere leuke ideeen! 

5 Unplugged Wedding: hoe werkt het?

Hoe raadt u de bruiloftsgasten aan om de mobiele telefoons in hun zak te laten zitten? Als in de uitnodiging niet al is aangekondigd dat u een losgekoppelde bruiloft gaat vieren, plaats dan een plaquette voor het registratiekantoor, de kerk of het feestje, met een vriendelijke mededeling dat er geen smartphones mogen worden gebruikt. Wijs dit zelf aan, of vraag uw beste man om een paar woorden te zeggen tegen uw gasten voordat de ceremonie begint. Je kunt ook een liefdevol briefje achterlaten op de tafels.

De experts Valentina en Sonja denken vanuit het diepst van hun hart dat woorden die bindend zijn het volgende advies voor u hebben: “Bij de briefing van de gasten – net voordat de gratis huwelijksceremonie begint, vragen we de gasten om te ontspannen en te genieten van het moment. De afhandeling met de mobiele telefoons bespreken we vooraf met onze koppels. De meeste van hen wensen dat de gasten pas na de huwelijksceremonie hun eigen foto’s maken. Tijdens de huwelijksceremonie zijn er meestal professionals aanwezig om “het moment vast te leggen”.

Daag de Unplugged Wedding uit, het zal de moeite waard zijn!

Share.

About Author

Leave A Reply