De voordelen van een sauna bezoek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een bezoek aan de sauna laat je volledig tot ontspanning komen en is elke keer echt een genietmoment. Naar de sauna gaan is populair en dat komt onder meer omdat je er zoveel positieve effecten van ervaart. Bovendien heb je zoveel mogelijkheden dat je niet alleen overdag, maar ook de avond sauna kan bezoeken. Dat komt goed uit als je overdag bijvoorbeeld aan het werk of studeren bent en geen tijd hebt. Ontdek hier nog veel meer voordelen van een sauna bezoek.

Ontspannend voor lichaam en geest

Een bezoek aan de sauna is in de eerste plaats ontspannend voor zowel je lichaam als geest. Het is wetenschappelijk bewezen dat er een ontspannend effect vanuit gaat. Daar hebben wetenschappers van de Oklahoma State University onderzoek naar gedaan. Zo heeft Zweeds onderzoek uitgewezen dat het serotoninegehalte in je bloed toeneemt. Serotonine is het bekende stofje dat je blij en relaxt laat voelen. De warmte in de sauna is natuurlijk ook een weldaad voor je spieren en gewrichten. De spanning in je spieren neemt daardoor af en zorgt voor een meer ontspannen gevoel.

Positief effect op je gezondheid

De sauna is ideaal om je weerstand een boost te geven en heeft een positief effect op je gezondheid. Je stimuleert onder meer de bloedsomloop en verbetert met een sauna bezoek je immuunsysteem. Hierdoor verhoogt je weerstand en zo ben je beter beschermd tegen verkoudheid. Neem je plaats in de sauna dan stijgt je lichaamstemperatuur en daarmee bestrijd je virussen en bacteriën.

Verbetert je huid

Een regelmatig bezoek aan de sauna laat je huid stralen. De huidschilfers verdwijnen in de sauna en daardoor vorm je steeds een nieuwe huidlaag. Na een sauna bezoek merk je bijvoorbeeld ook dat je huid heerlijk zacht en soepel aanvoelt. Bovendien is er sprake van een positief effect op de huidstructuur en verbetert de elasticiteit van je huid. Er vindt eigenlijk een soort reinigingsbeurt van je huid plaats. Je poriën gaan openstaan en de bloedvaten verwijden zich. Er vindt dan een afvoer plaats van vuil en talg net als van vocht.

Gunstige invloed op nachtrust

Na een bezoek aan de sauna ben je lekker ontspannen. Dat effect werkt nog even na en daarom is er eveneens sprake van een gunstige invloed op je nachtrust. Als je een relaxt gevoel hebt, val je veel sneller in slaap. Zo zie je maar weer dat een sauna bezoek veel meer voordelen heeft dan je misschien dacht.

Share.

About Author

Leave A Reply