Een zwangerschapsbeeldje bestellen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wanneer je een zwangerschapsbeeldje cadeau wil doen kan het soms een uitdaging zijn om de scanafspraak in te plannen. Wanneer is de beste periode om de scan te maken bijvoorbeeld? En verloopt de zwangerschap soepeltjes, of zijn er veel zwangerschapskwalen waar rekening mee moet worden gehouden? De zwangerschap verloopt namelijk niet bij iedereen even gemakkelijk.

De ideale periode voor de 3D scan

Hoewel je in principe tijdens de gehele zwangerschap een afspraak kunt maken voor het maken van een 3D scan van de zwangere buik, is er wel degelijk een voorkeursperiode. Je wil natuurlijk niet dat de 3D scan al gemaakt wordt als de buik van je zwangere vriendin nog nagenoeg plat is, maar het is ook weer niet ideaal als je te dicht op de bevalling nog even een scan komt maken.

Normaal gesproken is het ideale moment voor een 3D scan tussen week 32 en week 36 van de zwangerschap. Op dat moment is de buik al mooi groot, maar staat moeder aanstaande nog niet op het punt te bevallen. Het kan natuurlijk voorkomen dat het al vroeg bekend is dat de zwangerschap moeizaam verloopt. In dat geval kun je er natuurlijk voor kiezen om op een wat eerder moment langs te komen voor de scan, wanneer de buik wel al zichtbaar gegroeid is.

Als er een meerling op komst is, wordt het een ander verhaal. De buik zal dan sneller groeien. Daarnaast worden meerlingen vaak vroegtijdig geboren. In dit geval adviseren we doorgaans om de scan al te laten maken tussen week 28 en week 32.

Last van zwangerschapskwalen

Als je te maken hebt met zwangerschapskwaaltjes hoeft dit niet te betekenen dat je de 3D scan niet kunt laten maken. Tijdens de afspraak is er ruim de tijd om rustig bij te kunnen komen. De scanafspraak is namelijk een bijzondere ervaring op zich en moet dus ook leuk blijven voor de zwangere vrouw. Aangezien de scan zelf slechts enkele minuten duurt is  het dus ook niet noodzakelijk om lang te kunnen staan.

Ook na het maken van de 3D scan hoeft er niet gehaast een keuze te worden gemaakt over de stijl van het beeldje. De scan zal namelijk een jaar lang kosteloos in het systeem van Gravida worden opgeslagen. Mocht hierna nog behoefte zijn aan wat meer tijd, dan kan deze periode voor een kleine meerprijs worden verlengd.

 

Share.

About Author

Leave A Reply