donderdag, juli 18

De werkzaamheden van een makelaar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De werkzaamheden van een makelaar zijn divers. In principe doen alle makelaars hetzelfde, of je nou een makelaar in Zutphen, Amsterdam of Groningen nodig hebt. Natuurlijk helpt de makelaar jou bij het zoeken naar een geschikt huis voor jou. Hoe gaat een makelaar te werk?

Woonwensen

Als eerste is het belangrijk om je woonwensen kenbaar te maken een de aankoopmakelaar. Zo weet hij waar hij naar moet zoeken en of het eventueel aan jullie wooneisen voldoet. Hij heeft kennis van de markt waar jullie aan het zoeken zijn, dus hij weet voor hoeveel geld de huizen er verkocht worden. Zo kan hij jullie gelijk waarschuwen als een vraagprijs veel te hoog ligt. Daarnaast weet een makelaar vaak als eerste welke woning er op de markt komen. Als een nieuwe woning aan jouw eisen voldoet, laat hij dat je weten. Zo heb je een voorsprong op de rest van de potentiële kopers, omdat de woning nog niet online is verschenen.

Onderhandeling

Als de makelaar het perfecte huis voor jou heeft gevonden, moet er nog een overeenstemming komen over de vraagprijs. De verkopende partij wil natuurlijk zo veel mogelijk geld krijgen voor de woning, terwijl jij niet te veel wil betalen. De makelaar kan voor jou de onderhandelingen doen. Hij heeft daar veel meer kennis en ervaring in, waardoor het uiteindelijk tot een beter resultaat leidt.

Koopcontract

Als de onderhandelingen succesvol zijn geweest en het bod is geaccepteerd, moet er een koopcontract opgesteld worden. Het tekenen van een koopcontract is een juridisch proces en er komt veel bij kijken. Voor de gewone consument is het moeilijk om te snappen want nou al je rechten en plichten zijn bij het kopen van een huis. Een makelaar weet dat wel, hij kent de voorwaarden en kan je uitleg geven over de kleine lettertjes in het contract. Dit kan hij vervolgens in makkelijkere taal aan jou vertellen, waardoor jij ook weet waarvoor je tekent.

Share.

About Author

Leave A Reply