donderdag, juli 18

Doodaas vissen op Snoekbaars

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je kunt snoekbaars op verschillende manieren vangen. Denk aan het vissen met pluggen, blinkers, shads, wormen of andere soorten kunstaas. Toch is het met doodaas vissen op snoekbaars ook een ontzettend goede manier van vissen. Bij het vissen met doodaas wordt er een dood visje aan de haak bevestigd dit visje zal vlak boven of op de bodem worden gepresenteerd, dit is immers de plek waar snoekbaars zich graag bevindt. 

Snoekbaars

Het vissen op snoekbaars werkt het beste op grote meren, kanalen, of rivieren. Dit zijn plekken waar snoekbaarzen zich graag bevinden. Vaak liggen snoekbaarzen het liefste in wat diepere gaten, zodat ze de aasvis kunnen pakken als die over deze diepe kuilen heen zwemmen. Op grotere meren zijn dit vaak de vaargeul of andere uitgeslepen stukken water waar het in verhouding een stuk dieper is dan de rest van het water. Toch wordt er soms ook snoekbaars op erg ondiepe stukken gevangen, denk hierbij vooral aan de periode vlak voordat de paai van start gaat. Ook de donkere plekken zoals bruggen kunnen erg goed werken. De snoekbaars kan namelijk uitstekend jagen in het donker.

Je kunt doodaas met een dobbertje bevissen, maar je kan er ook voor kiezen om het doodaas statisch met een stukje lood in de pieper te bevissen. Deze relatief passieve manier van vissen kan soms ook heel erg succesvol zijn. Hou er wel rekening mee dat je bij een aanbeet in de pieper gelijk aanslaat, je wilt namelijk niet dat de snoekbaars de dreg inslikt!

Ook kun je actief achter de snoekbaarzen aangaan met een fireball montage, met deze montage vis je meestal vanaf een boot. De aasvis wordt aan de fireball bevestigd die recht onder de top van de hengel naar beneden gaat. Vaak wordt de fireball vlak boven de bodem afgesteld. Het slepen van doodaas zal voor actie onder water zorgen. Je kunt bij deze manier van snoekbaars vissen echt kneiter harde aanbeten verwachten!

Dat snoekbaars een gevoelige vis is, zorgt er voor dat je jouw materiaal hier op zal moeten aanpassen. Gigantisch dikke stalen onderlijnen met mega haken gaan niet werken, hou het subtiel!

 

Share.

About Author

Leave A Reply