Drie tekenen dat je relatie niet meer zo lekker loopt

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elke relatie kent ups en downs, dat is niet te voorkomen. Niemand is perfect en overal is wel eens wat. Dat is niet meer dan normaal. Toch zit er een verschil in een mindere periode in je relatie, en tekenen dat je relatie op zijn eind loopt. Hoe herken je deze tekenen en wat zijn de tekenen? Je leest het in dit artikel.

Geen communicatie

Als je in een goede relatie zit, is de communicatie over het algemeen ook goed. Je neemt de tijd om te vertellen wat je bezighoudt en waar je mee zit. Dat kunnen kleine dingetjes zijn die je meemaakt gedurende de dag, maar ook de grote dingen zoals irritaties bij elkaar. Wat ook belangrijk is, is dat je de tijd neemt om naar de ander te luisteren. Je wil graag weten wat er in de ander omgaat. Op het moment dat je zelf niet meer de moeite wil nemen om het gesprek aan te gaan, of om te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft, moeten er wat alarmbelletjes gaan rinkelen. Vaak is dit een teken dat je niet meer wil vechten voor je relatie en dat deze op zijn eind loopt.

Ruzie maken

Elk stel maakt wel eens ruzie, dat is ook erg gezond. Toch zit er wel degelijk verschil in ruzie maken en ruzie maken. Als je continu om de kleinste dingetjes gaat zeuren en een ruzie begint, zit er iets niet goed. Je gaat dan andere frustraties eruit gooien op die momenten en dat is niet terecht. Herken je dit bij jezelf? Dan moet je erover nadenken of je nog wel verder wil met je relatie.

Single zijn

Vooral als je in een lange relatie zit, is het logisch als je wel eens denkt hoe je leven zou zijn als je single was. Dat is pure nieuwsgierigheid en volstrekt normaal. Wanneer deze gedachte de overhand gaat nemen, moet je je misschien af gaan vragen of je nog wel gelukkig wordt van je relatie. Als de drang naar single zijn te groot wordt, doordat je bijvoorbeeld de interesse van anderen niet kan weerstaan, dan weet je dat je relatie niet meer zo goed zit.

Herken je deze bovenstaande punten en ben je getrouwd? Dan is het misschien verstandig om eens na te denken of je niet een scheiding moet aanvragen. Als de conclusie is dat je wil gaan scheiden, kan deze mediator in Den Bosch je helpen.

Share.

About Author

Leave A Reply